Çatalca'da 19 Mayıs coşkusu

Abone ol

Tüm yurtta olduğu gibi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Çatalca’da da coşkuyla kutlandı.

Kutlamalara Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’da katıldı. 19 Mayıs sabahı Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan program, akşam yapılan fener alayına kadar sürdü.

Çatalca’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı coşku ile kutlandı. 19 Mayıs sabahı saat 09.00’da Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, saat 10.00’da Çatalca Ziya Altınoğlu Stadyumu’nda yapılan törenler ile devam etti.

Ziya Altınoğlu Stadı’ndaki törenler, saygı duruşu, ardından İstiklal Marşı’nın tüm öğrenciler ve tribünlerdeki Çatalcalılar tarafından söylenmesiyle başladı. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasıyla devam eden törenlerde Çatalca Kaymakamı Yüksel Ayhan tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapıldı. Törenlerde ayrıca gençlik haftası nedeni ile yapılan çeşitli spor müsabakalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

BAYRAK VE TOPRAK PROTOKOLE TESLİM EDİLDİ

Çatalca’da yapılan kutlama törenlerine ise Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından Samsun’a gönderilen öğrenciler ve öğretmenlerden oluşan ekip damgasını vurdu. Mustafa Kemal Atatürk’ün 16 Mayıs 1919’da Milli Kurtuluş Hareketini başlatmak üzere İstanbul’dan Samsun’a gitmesini temsil eden 80 kişiden oluşan öğrenci ekibi, 19 Mayıs sabahı Çatalca’ya gelerek, kutlamaların yapıldığı Ziya Altınoğlu Stadı’nda protokole Samsun’dan getirilen toprak ve Türk Bayrağını teslim ettiler.

Samsun’dan gelen ekip stadyumdaki törenler esnasında 2 otobüs ile stadyuma giriş yaptı. Otobüslerden inen öğrenciler, koşarak protokol üyelerinin yanına gelerek Samsun’dan getirilen temsili toprağı ve Türk Bayrağını protokole teslim ettiler. İzleyicilerin alkışları arasında yapılan merasimde duygusal anlar da yaşandı. Öğrenciler tarafından Samsun’dan Çatalca’ya getirilen bayrak ve toprak ilçe protokolü tarafından öğrencilerden teslim alındı.

Resmi geçit töreni ile devam eden Ziya Altınoğlu Stadı’ndaki program, Çatalca merkezdeki ortaöğretim öğrencileri tarafından gerçekleştirilen dans gösterileriyle sona erdi.

FENER ALAYI

Programın diğer ayağı da akşam 21.00’da Çatalca Belediyesi önünde başlayan fener alayı yürüyüşüydü. Arif Nihat Asya Endüstri Meslek Lisesi bandosu eşliğinde başlayan fener alayı yürüyüşüne çok sayıda vatandaş katıldı. Çatalca Belediyesi önünden başlayan yürüyüş, Hamamönü Mevkii istikametini takip ederek, Çatalca Cumhuriyet Meydanı’na dek sürdü. Burada Çatalca Belediyesi Halk Oyunları Ekibi tarafından kısa bir gösterinin sunulmasının ardından, Çatalca Belediyesi tarafından havai fişek gösterisi yapıldı. Coşkulu kalabalığın ilgiyle izlediği havai fişek gösterisinin ardından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları sona erdi.

Günün Önemli Haberleri