Cannes heyecanı başladı

Abone ol

59. Cannes Film Festivali, "The Da Vinci Code: Da Vinci Şifresi" isimli filminin açılış gösterimiyle başladı.

59. Cannes Film Festivali, ABD'li yönetmen Ron Howard'ın, Dan Brown'un ünlü romanından esinlenerek çevirdiği "The Da Vinci Code: Da Vinci Şifresi" isimli filminin açılış gösterimiyle bu akşam başladı.

Açılışı Amerikalı zenci oyuncu Sydney Poitier yaptı.

"Da Vinci şifresi" filmi, Brian Grazer ve John Calley'nin "Columbia Pictures" ve "Imagine Entertainment" firmaları adına yapımcılığını üstlendiği film, yarışma dışı Cannes'da gösterime girdi.

Dan Brown'un yazdığı roman, yaklaşık 40 dile çevrilmiş ve dünyada şu ana kadar 30 milyon satmıştı. Roman ilk yayımlandığında, Katolik Kilisesi'nin ve bazı tarihçilerin de sert tepkisine yol açmıştı.

100 milyon dolarlık bütçe ile çevrilen filmde başrolde, ABD'li ünlü oyuncu Tom Hanks, yer alırken, Fransız Audrey Tautou ve Jean Reno da yardımcı oyuncular listesinin başında bulunuyor.

Film, tüm dünyada Cannes Film Festivali'nin açılışıyla birlikte vizyona girecek.

Cannes Film Festivali'nde aralarında Nuri Bilge Ceyhan'ın "İklimler" film de olmak üzere toplam 20 filim Altın Palmiye için yarışacak.

Bu yıl 59. Altın Palmiye ödülünü kimin kazanacağına karar verecek jurinin başkanlığını Şanghay doğumlu Wong Kar-wai yapıyor.

Cannes Film Festivali tarihinde ilk kez bir juri başkanı Çinli olurken, jurinin diğer üyelerini Monica Bellucci (İtalya), Helena Bonham Carter (İngiltere), Samuel L. Jackson (ABD), Patrice Leconte (Fransa), Lucrecia Martel (Arjantin), Tim Roth (İngiltere), Elia Süleyman (Filistin), Zhang Ziyi (Çin) oluşturuyor.

Festival, Tony Gatlif'in yönettiği "Transylvania" filminin gösterimi ile ödül ve kapanış töreniyle sona erecek.

Da Vinci şifresi filmini dünya ilk kez bugün Hong Kong halkı izledi.

Günün Önemli Haberleri