Canlı kalkanın cenazesinde olaylar çıktı

Abone ol

Canlı kalkan eyleminde hayatını kaybeden BDP'li Ayhan için Van'da düzenlenen cenaze töreninde de olaylar çıktı

Hakkari Çukurca'daki Canlı Kalkan eylemine yönelik polis müdahalesinde hayatını kaybeden BDP'li İl Genel Meclisi üyesi Yıldırım Ayhan için Van'da cenaze töreni düzenledi. 

Cenazeye katılanların emniyet güçlerini taş yağmuruna tutması sonrası bölgede tansiyon yine yükseldi.

Cenazeye aralarında, BDP'li milletvekillerinin de bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Cenaze namazından sonra Ayhan'ın tabutu PKK bayrağına sarılarak taşındı. Yürüyüş sırasında terör örgütü lehine sloganlar atıldı. Mezarlıkta cenazenin toprağa verilmesi sırasında bir grup, mezarlık yakınında güvenlik önlemi alan polisleri taş yağmuruna tutunca olaylar çıktı. Polis grubu dağıtmak için göz yaşartıcı bomba ve tazyikli su kullanırken, göstericiler polise taş atarak karşılık verdi.

MEZARLIKTA YANGIN

Yaşanan olaylar sırasında mezarlıktaki kuru otların tutuşması sonucu da yangın çıktı. Yangına Van Belediyesine ait itfaiye ekipleri müdahale ederken, vatandaşlar da yangını söndürmek için büyük çaba gösterdi. Polis ile göstericiler arasındaki kovalamaca sürerken olaylar sırasında 1 polis ile bazı göstericiler yaralandı.

ÖLÜM NEDENİ ATEŞLİ SİLAHLA YARALANMA

Canlı Kalkan eyleminde hayatını kaybeden Ayhan'ın ölüm nedeni de belirlendi. Otopsi raporunda, Ayhan'ın kesin ölüm nedeninin ateşli silah yaralanması sonucu aldığı darbeyle kaburga kırıklarıyla birlikte akciğer ve kalp zarının zarar görmesi sonucu meydana gelen iç ve dış kanamaya bağlı olduğu belirtildi. Raporda, Ayhan'ın ölümüne neden olan cismin ne olduğunun anlaşılmadığı, ancak bomba olduğu tahmin edildiği belirtildi.

Günün Önemli Haberleri