Çankırı valisi H1N1 aşısı oldu

Abone ol

Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, bazı valilik personeli ve basın mensupları domuz gribine karşı aşı oldu.

Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, bazı valilik personeli ve basın mensupları domuz gribine karşı aşı oldu.

Pazartesi gününden itibaren Çankırı'da sağlık çalışanlarına yapılan aşının ardından Çankırı Valisi Şemsettin Uzun'da bugün makamında aşı oldu. Daha önce grip aşısı da olduğunu belirten Vali Uzun, vatandaşlara örnek olmak gerektiğini, aşıyla birlikte vücudun bağışıklık kazanacağını söyledi. Vali Uzun'a yapılan aşının ardından bazı valilik çalışanları ve basın mensupları da domuz gribi aşısı oldu.

Aşının ardından açıklamalarda bulunan Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakoç, Çankırı'da (H1N1) virüsü taşıdığı tespit edilen 3 kişinin tedavilerinin devam ettiğini belirtti.

Çankırı Devlet Hastanesinde yatan 6 hastadan H1N1 virüsü şüphesiyle alınan kan örneklerinin Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü laboratuvarına gönderildiğini söyleyen Dr. Karakoç, kurumdan gelen raporda 3 kişinin testlerinin pozitif çıktığını söyledi.

İl Sağlık Müdürlüğü olarak her türlü tedbiri aldıklarını ifade eden Karakoç, pazartesi günü başlayan aşılama işlemlerinin devam ettiğini, önce sağlık personelini ardından da hacı adaylarını aşılayacaklarını kaydetti.

Günün Önemli Haberleri