Çankayada tabutlu eylem

Abone ol

Çankaya Belediyesi işçileri maaşlarını alamadıkları genekcesi ile belediye binası önünde eylem yaptı.

İkramiye ve maaşlarının ödenmesi konusunda sürekli kandırıldığını söyleyen işçiler açlıktan dolayı hayatını kaybeden temsili temizlik görevlisi arkadaşlarının cenaze namazını kıldı.

DİSK (Devrimci İşçi Sendikası Konfederasyonu) Genel-İş Sendikası'na bağlı yaklaşık 300 kadar belediye çalışanı, Çankaya Belediyesi'nin ikramiye ve maaşlarını ödememesine tepki gösterdi. Mitatpaşa Süleyman Sırrı Sokak'ta toplanan işçiler, buradan toplu halde Kolej'de bulunan belediye binasına kadar yürüdüler.

Belediye önünde toplanan işçiler adına bir açıklama yapan Genel İş Sendikası Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Çetin Çalışkan, Çankaya Belediye Başkanı'nın Muzaffer Eryılmaz'ın Kasım ayında yatıracağını söylendiği maaş ve ikramiyelere ilişkin üç dört ay önce de aynı demeçlerde bulunduğuna dikkat çekerek, gelinen noktada hem belediye meclisini hem çalışanını hem de kamuoyunu aldatmak suretiyle belediye başkanının suç işlendiğini bildirdi.

Çalışkan, emekten, demokrasiden, cumhuriyetten dem vuran, sosyal demokrat olduğunu iddia eden Belediye Başkanı Eryılmaz'ın, sıra işçilerin maaş ve ikramiyelerine geldiğinde sustuğunu ifade eden Çalışkan, Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz'ı işçilerin aylarca çalışarak hak ettiği alacakları taşeronlara peşkeş çekmekle suçladı.Yapılan basın açıklamasının ardından ödenmeyen maaştan dolayı açlıktan ölen temsili temizlik işçisi arkadaşlarının cenaze namazını kılarak gözyaşı döktüler. İşçiler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Günün Önemli Haberleri