Cani mahkemede çarketti

Abone ol

Sevgilisinin ailesini katletmek suçundan yargılanan genç mahkemede çarketti

Batıkent'te sevgilisinin babasını, annesini ve ablasını öldürdüğü iddiasıyla yargılanmaya başlanan Kamil Bayındır, kız arkadaşı Gülçin Kaya'yı korumak için suçu üstlendiğini iddia etti.

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın bugünkü ilk duruşmasına tutuklu sanık Kamil Bayındır ve avukatı katıldı. Bayındır'ın, olay sırasında kesilen ellerinin sargılı olduğu gözlendi.

Kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan Bayındır, Gülçin Kaya 1 yılı aşkın süredir duygusal ilişki yaşadıklarını söyledi. Gülçin Kaya'nın ailesiyle sorunları olduğunu, özellikle ablasından nefret ettiğini ve onlardan kurtulmak için öldürme planı yaptığını kendisine anlattığını ileri süren Bayındır, Gülçin'i bu fikrinden vazgeçirmeye çalıştığını ancak başarılı olamadığını söyledi.

-''BABAMIN EVDE OLDUĞU SAATLER...''

Kamil Bayındır, olayın yaşandığı 27 Mayıs 2006 gününden 3 hafta kadar önce sevgilisi Gülçin'in evlerinin anahtarını kendisine verdiğini ve babasının evde bulunduğu saatleri söyleyerek, ''Bu saatlerde babamı rahatlıkla öldürebilirsin. Daha sonra eve getireceğim annem ve ablamı öldürmeme de yardım edersin'' dediğini iddia etti.

Olay günü evlerinde görüştüğü Gülçin Kaya'nın babası Kadir Kaya'yı kızının planlarından haberdar ettiğini, ancak inandıramadığını anlatan Bayındır, ''Bu sırada Gülçin'den 'Babamı hallettin mi' diye mesaj geldi. Mesajı gösterdim. Kadir amca bana kızdı ve küfür etmeye başladı. Bana bir kaç kez vurunca ben de sinirlendim ve yumruk atmaya başladım'' dedi.

Kadir Kaya'nın yere yığıldığını anlatan Bayındır, daha sonra eve Gülçin, Nilgün ve Fatma Kaya'nın geldiğini ifade etti. Evdeki kargaşa sırasında Gülçin Kaya'nın bıçakla ablasına saldırdığını ve 3 kere bıçak darbesi indirdiğini ileri süren Bayındır, kendisinin Gülçin'i engellemek istediğini ve bu sırada ellerinin kesildiğini söyledi.

-BAŞKAN KIZDI-

Ellerinin kesilmesi üzerine mutfağa gittiğini ifade eden Bayındır, Mahkeme Başkanı Bahattin Özbaş'ın ''Daha anneyi öldürmemiş miydiniz?'' sorusuna, ''Daha ölmemişti. Ben mutfaktaydım. Gülçin de öldürseydi sesleri gelirdi'' yanıtını verdi. Başkan Özbaş da Bayındır'a, ''Çok güzel senaryo uydurdun, ama kendinle çelişkiye düşüyorsun. Film çeker gibi anlatıyorsun. Dersine iyi çalışmışsın'' diye çıkıştı.

Bayındır, Fatma Kaya'nın ölümü olayına değinmedi, ölüm haberini emniyet müdürlüğünde aldığını ileri sürdü. Başkan Özbaş'ın emniyet ve savcılıktaki ifadeleriyle duruşmadaki ifadelerin çeliştiği yönündeki uyarısı üzerine Bayındır, ''Gülçin'in zarar görmemesi için suçu üstlendim. Onu seviyorum'' dedi.

-BABASI TANIKLIK YAPMADI-

Daha sonra Bayındır'ın kardeşi Murat Bayındır tanıklık yaptı. Bayındır, olay günü akşam saatlerinde Gülhane Askeri Tıp Akademisinden (GATA) çağırıldıklarını ve Kamil Bayındır'ı burada gördüğünü söyledi. Bayındır, ağabeyinin, ne olduğunu sorduğunda kapkaççıların saldırısına uğradığını söylediğini belirtti.

Murat Bayındır, geceleyin Numune Hastanesine sevk işlemi yapıldığını ve sabaha karşı babası ve annesiyle birlikte gözaltına alındığında olayı öğrendiğini ifade etti. Duruşmaya tanık olarak çağırılan Kamil Bayındır'ın babası Ali İhsan Bayındır ise tanıklık yapmak istemediğini söyledi.

Gülçin Kaya'nın ağabeyi Hüseyin Kaya ise olay günü eve gittiğinde cesetlerle karşılaşınca şok olduğunu ifade etti. Hüseyin Kaya, kardeşiyle Kamil Bayındır'ı arkadaş olarak bildiklerini, aralarında duygusal ilişki yaşandığından haberi olmadığını belirtti.

Duruşma, Bayındır'ın tutukluluk halinin devamına ve Gülçin Kaya hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı Çocuk Suçları bürosu tarafından yürütülen soruşturmanın akıbetinin araştırılmasına karar verilerek, ertelendi. İddianamede, Kamil Bayındır'ın eylemine uyan Türk Ceza Kanununun 82/1. maddesinin (a) bendinde düzenlenen ''tasarlayarak kasten öldürme'' suçundan üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Günün Önemli Haberleri