Canaydın Mart'ta aday olmayacak

Abone ol

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ın önümüzdeki Mart'ta aday olmayacağı iddia edildi. İnternetspor yazarı Selim Benezra gelişmenin arka planını yazdı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, önümüzdeki Mart ayında yapılacak kongrede aday olmayacak mı? İnternetspor yazarı Selim Benezra'nın iddiasına göre Canaydın görevi bırakacak. Yazara göre kongrede iki aday çekişecek. İşte gelişmenin arka planı:

Yazı: Selim Benezra
Kaynak:
www.internetspor.com

- En sonunda neredeyse tüm Galatasaray'lıların beklediği oldu ve Canaydın başkanlığı bıraktı.

Tabi ki şimdi hepiniz "eee biz niye hiçbir gazetede göremedik bu haberi" diye soruyorsunuz. Tabi ki göremezsiniz zira ilk defa ben açıklıyorum. Haziran ayı boyunca yaşadığımız gibi önce biz açıklayacağız ki o kocaman!!! spor servisleri de bizden afirikleyip haber yapsınlar.

Evet Sevgili Galatasaray'lılar, başkan Canaydın Mart ayında görevi bırakma kararı aldı. Mart ayındaki kongre de yeniden aday olmayı düşünen Canaydın artık bu sevdasından vazgeçti. Tabi ki Canaydın'ı bu sevdasından vazgeçiren Galatasaray'da ki affedilemez başarısızlıkları değil sadece. Bu başarısızlıklar ve verilen sözlerin hiçbirinin tutulamaması sonrasında Galatasaray'da bir kulis çalışmasının başladığını size aylar önce bildirmiştim. Bu kulis çalışması Faruk Süren'in ekibi ile basına açık olan yemeği ile su yüzüne çıkmıştı. İşte bu yemek öncesi ve sonrası an an yaşananlar ;

Turgay Kıran bir süre önce Canaydın'a görevi bırakma teklifinde bulunmuş ama Canaydın kabul etmemişti. Gençlerbirliği lig maçından sonra ise yapılan toplantıda Turgay Kıran artık başka şekilde düşünmesi gerektiği fikrini başkanla paylaştı ve Faruk Süren'le buluştu. Bu buluşma da Süren Kıran'a kendilerine katılmayı teklif etti. Ama Kıran Süren'in bile beklemediği bir cevap verdi : Eğer Canaydın'ı ikna edersem Mart'ta başkanlığa aday olacağım.

Bu cevap karşısında şaşıran Süren kendi başkan adaylarının Ali Dürüst olduğunu ve eğer isterse birlikte görev paylaşımı yapabileceklerini söyledi. Hatırlarsanız o meşhur basına açık yemekten sonra bir anda Ali Dürüst'ün adı bütün gazetelerde boy göstermeye başlamış ama bir anda da bu konu kapanıvermişti.

Bu konunun kapanmasının tek sebebi Ali Dürüst'ün Turgay Kıran ile yaptığı anlaşmadır. Kıran Dürüst'e başkan olma isteğini yineledi ve aralarında bir mutabakata vardılar. Bu mutabakatın sonucu Kıran tarafından Canaydın'a iletildi ve aday olmaması istendi.

Canaydın'da madem durum böyle o halde bende Mart'ta aday olmayacağım dedi. Ama Canaydın yine de herşey Galatasaray için diyerek transferleri bitireceğini ve bunun için Kıran'ın kendisine yardım etmesini istedi. Bu yardıma bir destekte Ali Dürüst cephesinden geldi.

Şimdi bakın aylardır sadece şu gelecek bu gelecek diye isimden başka bir şey ortaya koyamayanlar bu desteği aldıktan sonra transferleri sonuçlandırma aşamasına getirdiler. Tabi ki Galatasaray'ın borcu çok büyüktür o yüzden basındaki isimleri çok kolay alamıyor. Çünkü bu adamların istediği para yok Galatasaray'da ama yine de 2 grup bir araya geldikten sonra yani maddi destek arttıktan sonra Figo'ya, Solari'ye ve Rui Costa'ya teklif yapılabildi. Bu 3 aday arasında ise en yakın isim Rui Costa. Bunun sebebi de çok basit. Ali Dürüst Fatih Terim'in Milan ile olan ilişkilerin kullanıp Costa'yı İstanbul'a doğru ittiriyor.

Bu maddi ittifak ile yıllardır Insua hayali ile inleyen Galatasaray artık Insua'nın kulübüne direk teklif bile yapıyor.

Kİm ne derse desin bu pazarlıklar aynen burada yazdığım gibi gerçekleşmiştir. Şu anda size veremediğim tek haber Mart ayında Turgay Kıran mı yoksa Ali Dürüst mü başkan olacak. Onu da umarım en kısa zamanda öğrenir sizlerle paylaşabilirim...

Günün Önemli Haberleri