Camiler elektriksiz mi kalacak ?

Abone ol

KKTC’de, son günlerde yaşanan ’camilerin elektriğinin kesilmesi’ problemi gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.<br/>Konuyla ilgili açıkla...

KKTC’de, son günlerde yaşanan ’camilerin elektriğinin kesilmesi’ problemi gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan yetkililer iki kardeş kurum olan Vakıflar İdaresi ile Din İşleri Dairesi’nin yetki tartışması yüzünden camilerin arada kaldığını ifade ediyor.
KKTC Vakıflar Bankası’nın yüzde 51 hissesinin Vakıflar İdaresi’ne ait olması ve Kıbrıs Elektrik Kurumu’na yaklaşık 60 milyon TL borç bulunması, meselenin temelini teşkil ediyor. Halen bazı camilerde akşam ve yatsı namazları mevcut jeneratör ve eskiden kalma tüp gazlı lüksler ile kılınmaya çalışılıyor.
KKTC din Görevlileri Sendikası Başkanı Süleymen Çakır ve Din Görevlileri Başkanı Fahrettin Örlü konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

ÇAKIR: "BORÇLAR ÖDENMEDİĞİ İÇİN ELEKTRİKLER KESİK"
Çakır, “Vakıflar Yönetim Kurulu’nun camilerin elektrik borçlarını ödememesi yüzünden camilerimizin elektrikleri kesik. İki kardeş kuruluş olan Dinişleri ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün elektrik parası ödenirken Din İşleri’nin elektrik parası ödenmemiştir” dedi.

ÖRLÜ: "İKİ HAFTADIR 180 CAMİNİN YARISI ELEKTRİKSİZ"
Örlü ise, “Aşağı yukarı iki haftadır 180 camimizin elektriklerinin yarısı kesik. Burada şöyle bir sorun ile karşı karşıyayız. Bütün cami mallarını, camilerin gayri menkullerini kullanan Vakıflar İdaresi’nin camilerin elektrik faturalarının ödememesi ile ilgili sıkıntı yaşıyoruz. Bundan dolayı hem cemaat, hem Kıbrıs halkı, “Ezanların susması” ile ilgili basında ortaya çıkan haberlere üzülmektedir. Hem din görevlileri olarak, hem halk olarak bu konudan mağduruz. Bu sorunun kısa sürede çözülmesini istiyor, yetkililerden acilen adım atmasını bekliyoruz” diye konuştu.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri