Camide tecavüz davası

Abone ol

Eminönü'nde bir kadına cami tuvaletinde tecavüz ettiği öne sürülen bir kişi hakkında iddianame hazırlandı.

Eminönü'nde bir kadına cami tuvaletinde silah tehdidiyle tecavüz ettiği ve parasını aldığı öne sürülen bir kişi hakkında iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 18 Mart 2005 tarihinde Z.M'nin, erkek arkadaşı C.S ile Küçükpazar Yavuz Sinan Cami yakınlarında yürüdüğü sırada yanlarına şüpheli M.Ç ve kimliği belirlenemeyen bir kişinin geldiği anlatıldı.

Bu kişilerin C.S'ye yöneldikleri, dövmeye çalıştıkları, bu sırada C.S'nin kaçtığı belirtilen iddianamede, bunun üzerine M.Ç'nin Z.M'ye yönelerek, cebindeki silahı doğrultup ''sesini çıkarma, çıkartırsan seni öldüreceğim, caminin tuvaletine gir'' dediğine yer verildi.

M.Ç'nin, caminin tuvaletine giren Z.M'ye tecavüz ettiği ve ardından cüzdanındaki 30 YTL'yi aldığı belirtilen iddianamede, M.Ç'nin müştekiye ''bunu kimseye söyleme, polise gitme yoksa seni yaşatmam'' dediği anlatıldı.

Daha sonra M.Ç'nin olay yerinden ayrıldığı ifade edilen iddianamede, Z.M'nin de dışarıda bekleyen arkadaşı C.S ile Beyazıt Polis Karakolu'na başvurduğu belirtildi.

Müştekinin giysilerinden alınan sperm örnekleri ile şüphelinin kan numunesinin yapılan karşılaştırma sonucunda aynı genotip özellikleri taşıdığının belirlendiği kaydedilen iddianamede, M.Ç'nin ''silah tehdidiyle birden fazla ırza geçmek'', ''gasp'' ve ''tehdit'' suçlarından 22.5 ile 38 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istendi.

İddianamede, yargılama sırasında suç tarihinde yürürlükte bulunan eski TCK'daki suç maddelerinin de göz önüne alınması ve şüphelinin lehine olması durumunda uygulanması talep edildi.

Günün Önemli Haberleri