Çağlayandan tuhaf benzetme

Abone ol

ÖTV'deki indirim Erdoğan'ın kurmaylarını sevindirdi. Çağlayan'ı da memnun eden satışlar sonrası tuhaf bir benzetme geldi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, ÖTV'deki indirimle artan otomobil satışlarından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, ilginç bir benzetme yaptı. Çağlayan'a göre insanlar sürü psikolojisiyle alışveriş yapıyor.

Çağlayan, Otomotiv Distribütörleri Derneğinin (ODD) Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, otomotiv sektörünün Türkiye'nin yüzakı olduğunu, kendine önemli hedefler koyan sektörün, küresel krizden etkilenmemesinin kaçınılmaz olduğunu anlattı.

"EVDEKİ KIZLAR DA CEYİZ DÜZÜYOR"

Çağlayan, “Otomotiv sektörü öncelikle teşvik edilecek sektörlerimizin başında geliyor. Sektörü yolda bırakmayacak çalışmaların içinde oluyoruz” dedi. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği temaslardan örnekler veren Çağlayan, beyaz eşya alışverişi yapan bir aile ile konuştuklarını belirterek, “Sektördeki bu hareket, ne zaman evleneceği belli olmayan kızımıza bile çeyiz düzdürüyor” dedi.

KRİZ HİKAYE İNSANLAR İSE SÜRÜ

Çağlayan, müşterilerin yüzde 75'inin kendi öz kaynağıyla otomobil aldığını, çuvalla, bavulla vatandaşın parasını harcamaya başladığını belirterek, “Dev bir indirim değil. İnsanlarda ciddi şekilde akım var. İnsanlar sürü psikolojisiyle otomobil almaya başladı. Stoklarda araba kalmadı. Eğer gerekli psikolojik ortam oluşturulursa Türk insanında para var, harcar” diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri