Cadı avı intihar ettirdi! Zaman'ın haberi

Abone ol

Polis memuru Emirhan Niyazi Paçacı, cemaatçi olduğu için baskılara dayanamadığı iddiasıyla intihar mı etti?

Zaman gazetesinde yer alan habere göre cemaatçi diye tayin edilen polisin yeni yerinde baskılara dayanamayıp canına kıydı.

Öte yandan Emirhan Niyazi Paçacı’nın intiharına ilişkin bazı internet siteleri ile sosyal medyada bir hesapta psikolojik tedavi gördüğü yönünde mesajlar yer aldı.

17 Aralık sürecinde tayin edilen cemaatçi polislerin baskılara maruz kaldığı iddia ediliyor. Cemaatin gazetesi Zaman, tartışılacak bir haberle okurların karşısına çıktı.

"Cadı avı intihar ettirdi" manşetiyle verilen haberde, intihar eden polis memuru Emirhan Niyazi Paçacı'nın anne ve babasının görüşmerine yer verildi.

Oğlunu intihara sürükleyen sürecin 17 Aralık’ta başladığına işaret eden baba Paçacı, “O sabah 05.30 sularında evden çıktı. Şubede kendisinin de içinde olduğu ekibe gözaltına alınacak kişilerle ilgili bir zarf verilmiş. Bunlar da ekipleriyle belirlenen adresten Barış Güler’in avukatını gözaltına almışlar. Avukatın, Güler’in avukatı olduğunu da gece öğrenmişler. Ancak olaydan bir gün sonra ciddi bir baskı olmuş. Oğlum bana, ‘Baba vallahi Barış Güler’in avukatı olduğunu ben de arkadaşlarım da bilmiyorduk.’ dedi. Ancak ben ‘görevinizi yaptınız’ diye kendisini teskin ettim.” diyor.

SON GÖRÜŞME

26 yaşında hayata veda eden polisin babası Kadir Paçacı, rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda görev alan oğlunun ‘cemaatçi’ diye tayin edildiğini, yeni yerinde maruz kaldığı baskılara da dayanamadığını söyledi. Paçacı oğlu ile yaptığı son görüşmeyi şöyle anlattı: “Bir gün Niyazi eve, yüzü benzi atmış halde geldi. Ben de artık olup bitenleri anlatmasını istedim. ‘Baba, işyerinde her gün paralelci, cemaatçi, sofi, 5 vakit namaz mı kılıyorsun, arabanı Fethullah Gülen mi aldı, diyerek dalga geçiyorlar. Artık dayanacak halim kalmadı.’ diye dert yandı. Defalarca müfettiş sorgusundan geçirildi. Oğlum bu baskıyı, yaftalamaları gururuna yediremedi.”

Kendisinin MHP delegesi olduğunu belirten Paçacı, Cemaat’le  de ilişkileri bulunmadığını ifade etti. Oğlunu intihara sürükleyen görevlilerle ilgili suç duyurusunda bulunacağını kaydetti: “İlk başvuruyu eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ve oğlu Barış Güler hakkında yapacağım.” Niyazi Paçacı, Barış Güler’in avukatını gözaltına alan ekipte yer aldığı için Mali Şube’den İstanbul Hassas Bölgeleri Koruma Müdürlüğü’ne tayin edilmişti.

"CİDDİ BİR PSİKOLOJİK SORUN YOKTUR" AÇIKLAMASI

Paçacı'nın psikolojik tedavi gördüğü yönündeki iddiayı ailesi kabul etmiyor. Zaman'ın haberinde şu ifadelere yer verildi: "Psikolojik tedavi gören ve ağır ilaç kullanan emniyet mensuplarının silahlarının el konularak idari göreve alındığını aktaran kaynaklar, “Niyazi, Mali Şube’den alınarak Hassas Bölge’ye verildi. Orada da koruma birimindeydi. Şayet bu şahıs orada silahıyla görev yapıyorsa ciddi bir psikolojik sorun yoktur.” değerlendirmesinde bulunuyorlar."

Günün Önemli Haberleri