Caddeye duvar ördü

Abone ol

Böyle protesto görülmedi. Mersin'de, arsasına yol yapılan kişi bakın ne yaptı?

Mersin'de, iş yeri sahibi, yaklaşık 10 yıl önce arsası üzerine yol yapıldığını ve girişimlerine rağmen sorunun çözümlenemediğini öne sürerek, caddenin yarısına kadar duvar ördü. Büyükşehir Belediyesi Şehir Mezarlığı önündeki Mezarlık Caddesi'nde mermer işleme atölyesi bulunan Abdurrahman Varlıbaş (52), alt birim Toroslar Belediyesinden inşaat için izin alarak, kendisine ait olduğunu öne sürdüğü arsadan geçtiğini belirttiği yolun yarısına kadar olan bölümünü duvarla çevirdi.

Varlıbaş, kaldırım taşı yüksekliğindeki duvarın yanına da ''Arsadır. Şikayet büyükşehir belediyesinden'' yazılı tabela yerleştirdi. Varlıbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 yıl önce yapılan yolun kendi arsasından geçirildiğini, tüm girişimlerinin sonuçsuz kaldığını söyledi.

Varlıbaş, ''Belediye izin almadan tapulu arsama yol yaptı. 10 yıldır da sorunun çözümünü bekliyorum. Girişimlerime rağmen, sonuç alamayınca inşaat izni alıp, duvar örmeye başladım. Tek isteğim sorunun çözülmesi'' dedi. Varlıbaş, yola duvar örmesinin ardından şikayetler üzerine Mersin Büyükşehir Belediyesinden kendisine gönderilen yazıda, ''konuyla ilgili çalışma yapıldığı, uygulamayla imar planlarının çelişkili olmasından dolayı sıkıntı yaşandığı ve plan revizyonuyla mağduriyetinin giderileceğinin'' belirtildiğini kaydetti.

Toroslar Belediyesi yetkilileri de vatandaşın cadde üzerine örmeye başladığı yerin tapulu arsası olduğunu ve yapı ruhsatı bulunduğunu, sorunun Büyükşehir Belediyesince yapılacak imar değişikliğiyle giderilebileceğini bildirdiler.

Günün Önemli Haberleri