Caddebostana el konuldu

Abone ol

Kadıköy Belediyesi’nin halka açtığı Caddebostan Plajları’na Büyükşehir Belediyesi el koydu.

Kadıköy Belediyesi"nin geçen yıl düzenleyerek halka açtığı Caddebostan Plajları"na İstanbul Büyükşehir Belediyesi el koydu. Geçen yıl Kadıköy Belediyesi"nin temizlediği, İstanbul dışından kum getirerek ve özel güvenlik görevlileri çalıştırarak hizmete soktuğu Caddebostan Plajlarını bu yaz İstanbul Büyükşehir Belediyesi işletecek. Büyükşehir Belediye ekipleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş"ın talimatıyla Kadıköy Belediyesi"nin tabelalarını sökerek kendi tabelalarını koydular.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk"ün 40 yıl aradan sonra Kadıköylüleri denizle buluşturmak için hizmete soktuğu renkli bir defile gösterisiyle açılan Caddebostan Plajlarını Büyükşehir Belediyesi Kadıköy Belediyesi"nin elinden aldı. Geçen yıl hizmete sokulan ve çeşitli tartışmalara konu olan Caddebostan Plajlarını Haziran ayında yeniden açma çalışmalarını sürdüren Kadıköy Belediyesi"nin çalışmaları Büyükşehir Belediyesi"nin girişimiyle durduruldu. Plajlarla ilgili tüm çalışmaları durdurmak zorunda kaldıklarını kaydeden Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, bu yıl plajların Büyükşehir Belediyesi tarafından işletileceğini kaydetti. Öztürk şunları söyledi:

“Kadıköylülere seçimlerde verilmiş tarihi plajları canlandırma sözümüzü geçen yıl tutmuş, tarihi Caddebostan Plajlarını açmıştık. Bu yıl Suadiye Plajı"nı da hizmete sokacaktık. Caddebostan plajları yine özel güvenlikli olacak, ahşap yürüme yolları, şezlongları, modern büfeleriyle daha temiz, düzenli ve çok düşük ücretle hizmet verecekti. Suadiye"de ise ücretsiz bir plajı halkımızın hizmetine sokacaktık. Ancak tüm hazırlıklarımız bitme aşamasına gelmişken, Büyükşehir Belediyesi çalışmalarımızı durdurmamızı istedi.

Sayın Genel Sekreter ile görüştüm. Kadir Bey"in talimatı olduğunu, plajları kendilerinin işleteceğini bildirdi. Yapacak bir şey yok. Tüm hazırlıklarımız bitme aşamasındaydı. Geçen yıl plajlarımızı temizlemek için kum temizleme aracı dahi almıştık. Aylardır devam eden bütün çalışmalarımızı bıraktık. Biz kimseyle kavga etmek istemiyoruz. Önemli olan Kadıköylülerin denizden faydalanması. Sadece onlara geçen yıl verdiğimiz temiz, düzenli, güvenli plajlar sözünü tutamadığımız için üzgünüz. Sağlık olsun.”

Caddebostan Plajları geçen yıl 10 Temmuz"da ünlü mankenlerin katıldığı renkli bir mayo defilesiyle açılmıştı.

Günün Önemli Haberleri