Büyükanıt’tan PKK tepkisi

Abone ol

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'tan PKK'ya sert tepki. Büyükanıt Paşa, PKK'nın insan hakları kisvesi altında ülke bütünlüğünü tehdit ettiğini söyledi.

Son dönemlerde artış gösteren terör eylemlerine sert tepki gösteren Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Yaşar Büyükanıt, Savunma ve Havacılık Dergisi’nde yer alan açıklamasındı; PKK’nın silahlı eylemlerine AB üyesi bazı ülkelerden gereken tepkinin gelmediğini söyledi.

PKK terör örgütünün, silahlı eylemlerine paralel olarak insan hakları kisvesi altındaki taleplerinin ülke bütünlüğünü tehdit ettiğine dikkati çeken Orgeneral Büyükanıt, “Maalesef bu girişimler, gerek yurt içinde bazı kesimlerden, gerekse AB üyesi bazı ülkelerden hak ettiği tepkileri almamakta, buna mukabil adeta desteklenmektedir” dedi.

‘ULUSLARARASI MÜCADELE ŞART’

Terörle mücadelede başarı için uluslararası işbirliğinin önemine dikkati çeken Orgeneral Büyükanıt, terör örgütünün karışık ortamdan yararlanarak Irak’ın kuzeyinde aradığı siyasal desteği bulduğunu, bazı komşu ülkelerle Avrupa ülkelerinden sağladığı yardımlarla barınma, silah, mühimmat, eğitim, tedavi, seyahat ve eleman temini gibi ihtiyaçlarını karşıladığını da dile getirdi.

Kaynak:

ani
Günün Önemli Haberleri