Büyükanıt ser verdi sır vermedi

Abone ol

Büyükanıt, TBMM'nin açılış resepsiyonunda dikkati bugün yapacağı konuşmaya çekti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, "Durup dururken ateş açılmaz" açıklaması ile ilgili olarak, önce "Konuşmayacağım" dedi. Büyükanıt, kamuoyunun bugün yapacağı konuşmaya odaklandığının hatırlatılması üzerine, "Filmin sonunu söylersek sinemaya gitmezsiniz" değerlendirmesini yaptı.

Büyükanıt ve kuvvet komutanları, dün TBMM’nin 22. Dönem 5. yasama yılı açılış resepsiyonuna saat 19.25’te geldi. Salonun en uç bölümüne giden komutanlar,eşleri ve birbirleriyle sohbet ettiler.

Gazetecilerin, Başbakan Erdoğan’ın ABD’ye giderken uçakta yaptığı açıklamaları hatırlatılarak görüşünü sorması üzerine Büyükanıt, "O konularda konuşmayacağım" karşılığını verdi. Gazetecilerin ısrarı üzerine şu diyalog gerçekleşti:

Gazeteci: Ama sizin her meclis resepsiyonlarında mesajlarınız geleneksel hale geldi biz o güvenle...

Orgeneral Büyükanıt: Yok o kadar da değil yani.

Birkaç cümleyle evet efendim.

Bunu anlayışla karşılayın. Bazı konulardaki görüşlerimizi Akademide dile getireceğim...

Beklediğimiz mesajlara karşılık gelecek mi?

Şimdi onu söylemeyeyim, filmin sonunu söylersem sinemaya gitmezsiniz.

Bu diyalog yaşanırken, Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Faruk Cömert, Büyükanıt’ın kulağına eğilerek birşeyler söyledi. Büyükanıt, "Haber vermeyince patronlar maaş kesiyor diyor" diyerek nakletti. Bu sırada Büyükanıt, gazetecilerin ısrarı üzerine, "Saygıyla karşılıyorum elbette. Ben bir basın mensubuna şöyle demiştim; ’söylenmeyecek hiçbir şey yoktur ama yeri ve zamanı vardır.’

OLUMLU BULUYORUM

Büyükanıt, Cumhurbaşkanı Sezer’in konuşmasını nasıl bulduğunun sorulması üzerine, "Çok olumlu buluyorum, çerçevesi çok iyi çizilmiş bir konuşmaydı" karşılığını verdi. Askerler, TBMM Başkanı Bülent Arınç ile de kısa süreli sohbet ettiler.

Büyükanıt, Arınç’a Harp Akademileri’nde yapacağı konuşmanın canlı yayınlanması ile ilgili haberlerle ilgili, "Aslında her yıl olan rutin bir duyuruydu bu" diye açıklık getirdi. Arınç’ın "Sizi ziyaret etmek istiyorum" isteğine de Büyükanıt, "Uygun olur" karşılığını verdi. Bu konuşmaların ardından, Büyükanıt, "Müsaade ederseniz ayrılmak istiyoruz. Yarın erkenden ekip olarak İstanbul’a gidiyoruz" diye izin istedi.

Büyük yerden emir aldı, sigarayı yaktı

GENELKURMAY Başkanı Büyükanıt, resepsiyon sırasında gazetecilere dönerek, "Şimdi beni izlemiyor olsaydınız, şu sigarayı içerdim" dedi. Ardından da üst kattaki kameraman ordusunu gösterdi. Bunun üzerine Bayan Büyükanıt, Orgeneral Büyükanıt’a, "Niye yakamıyormuşsun, yaksana" dedi.

Orgeneral Büyükanıt, eşinin cesaretlendirici bu sözü üzerine Zippo çakmağıyla sigarasını yaktı. Büyükanıt, Fenerbahçe ile ilgili sorulara da şunları söyledi: "Çok iyi oyuncular transfer etti. Ama şu ana kadar iyi futbol oynamıyorlar. Sabretmek lazım." Büyükanıt, Galatasaray’la ilgili olarak ise "Başka takım hakkında konuşmuyorum. GS hakkında GS’li konuşsun" dedi.

Askerlerin resepsiyonda kaldığı süre 20 dakika ile sınırlı kalırken, bu süre son beş yıl içindeki en kısa süreydi. Komutanlar, aldıkları karar uyarınca resepsiyonda içki içmedi.

Kaynak:www.hurriyet.com.tr
Günün Önemli Haberleri