BÜTÜN ŞEHİRLERİMİZE ÇÖPTEN ENERJİ ÜRETME TESİSİNİ YAYMAMIZ GEREKİYOR”

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, her türlü enerjinin elde ediminin kendileri için önemli olduğunu söyledi. <br/>Malatya Beledi...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, her türlü enerjinin elde ediminin kendileri için önemli olduğunu söyledi.
Malatya Belediyesi Katık Atık Enerji Üretim Tesisinin temel atma törenine katılan Bakan Yıldız, enerjinin çevreyle birlikte büyük önem taşıdığını kaydederek, enerji üretimiyle ilgili bakanlığın belirlediği stratejilerle her türlü enerjiyi elde etmeye çalıştıklarını ifade etti. Yıldız, enerji üretirken, çevreyle birlikte enerji üretimini önemsediklerini belirterek, “Enerji önemli ama çevreyle birlikte enerji çok daha önemli. Biz enerji politika ve stratejilerimizin başına yerli ve yenilenebilir kaynaklarımızı, su kaynakları gibi güneş gibi, jeotermal gibi, rüzgar gibi kaynaklarımızdan sağlamayı hedefliyoruz. Türkiye’nin büyüme hızı, bütün bunların büyüme hızının daha da üzerinde o yüzden gerek nükleer santrallerle alakalı enerjinin elde edimi gerekse de çöplere varıncaya kadar her türlü enerjinin elde edimi bizim için önemli” dedi.
Bütün şehirlere çöpten enerji üretme tesisini yaymak istediklerini ifade eden Yıldız, “Şuanda Türkiye’de, İstanbul ve Ankara ağırlıklı olmak üzere çöpten enerji üretmeyle alakalı tesisleri gezdik. Ankara’da yapılan ve çöpten enerji üreten son derece bir modern tesis var. Bu tesisi gezdik. Ve bu modern tesislerin Türkiye’ye yayılmasını istiyoruz. Bizim mutlaka Türkiye’de bütün şehirlere bu tesisleri yaymamız gerekiyor” diye konuştu.
Malatya Valisi Vasip Şahin ise, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için mevcut kaynakların iyi bir şekilde kullanılması gerektiğini kaydederek, şunları söyledi:
“Türkiye büyüyor, gelişiyor. İnşallah Türkiye 2023 hedefine kısa zamanda ulaşacaktır. Tabi buna ulaşabilmek içinde mevcut kaynaklarımızı, en verimli ve en dikkatli şekilde kullanmak zorundayız. Bunun en başında da enerji ihtiyacımız geliyor. Türkiye, hem rüzgarını hem güneşini hem de diğer bütün elindeki kaynaklarını enerjiye çevirmek ve onu dikkatli kullanmak durumunda.”
AK Parti Malatya Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı da, “Malatya’da şuanda bütün trafo merkezlerimiz 2 kat kapasiteyle artırılmış ve önümüzdeki 50 yıla hitap edecek şekilde trafo merkezleri değiştirilmiştir. Yine Malatya’nın sanayileşmesi ve geleceği adına, enerji sıhhati açısından da lazım olan Keban’dan Malatya’ya kadar uzanan 84 kilometrelik direk enerji nakil hattının da ihalesi yapıldı. İnşallah önümüzdeki yıl bu imalatlarda gerçekleşir ve böylece ciddi yatırımlar gerçekleşmiş olur” şeklinde konuştu.
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 30 yıldır vahşi depolama yapan Katı Atık Sahası’nın artık enerji üreteceğine dikkat çekerek, “Katık Atık Sahasında 30 yıldır vahşi depolama yapılıyordu. Ve son derecede çevreyi kirleten bir yapıdaydı. Burada yapacağımız dönüşümle enerji üretilecek. Tabi buradaki amaç üretilen enerjiden ziyade enerji üretirken çevreyi de güzelleştirmek. Çevreyi kirletmemek burada esas alındı. Biz burada çevre kirliliğini de ortadan kaldıran bir yatırım yaptık. O nedenle bu proje bizim için ayrı bir anlam ifade ediyor” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Atık Enerji Üretim Tesisinin temeli atıldı.

Günün Önemli Haberleri