Bursa'da deprem! İstanbul ve çevre illerde hissedildi
Abone olBursa'da deprem İstanbul'u korkuttu. Bursa'nın Gürsu ilçesinde 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
BURSA'nın Gürsu ilçesinde, saat 07.09'da 4.3
büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Bursa Valiliği, Gürsu ilçesinde meydana gelen 4,3
büyüklüğündeki depremle ilgili, herhangi bir can ve mal kaybının
olmadığını bildirdi.
Bursa'ya 17 kilometre uzaklıktaki Gürsu'nun Kazıklı Köyü'nün 1,3 kilometre batısında meydana gelden ve İstanbul'dan da hissedilen depremin büyüklüğünü, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 4.3 olarak duyurdu.
13,8 kilometre derinlikte oluşan deprem Bursa'da paniğe neden olurken, deprem İstanbul ve çevre illerden bile hissedildi.
KANDİLLİ RASATHANESİ: BÜYÜKLÜĞÜ 4.6
Bu arada, ilk olarak depremin büyüklüğünü 4.4 olarak açıklayan Kandilli Rasathanesi ise verileri güncelledi ve rakamı 4.6'ya çekti.
DEPREMİN ARDINDAN 3 ARTÇI SARSINTI
Depremin ardından 2,8, 2,4 ve 3,1 büyüklüğünde üç artçı sarsıntı daha gerçekleşti.
BURSA VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA: CAN VE MAL KAYBI YOK
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, sabah saatlerinde meydana gelen depremde can kaybının yaşanmadığı, bir vatandaşın telaşla kaçtığı sırada yaralandığı belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:
BİR VATANDAŞ KAÇIŞ ESNASINDA MERDİVENLERDEN DÜŞTÜ
"İlimizde saat 07.09'da meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki deprem nedeniyle herhangi bir can ve mal kaybı olmadığı, vatandaşlarımızın bu yönde bir bildirimde bulunmadığı, bir vatandaşımızın deprem telaşıyla kaçış esnasında merdivenden düştüğü, 112 Acil Servis ekipleri vasıtasıyla hastaneye intikal ettirildiği, genel durumunun iyi olduğu bildirilmiştir."
DEPREM ANINI ANLATTILAR
Vatandaşlardan Osman Özkan da deprem anında gürültü duyduğunu anlatarak, "Deprem esnasında koltukta oturuyordum. Koltuğun yukarı kalktığını hissettim. Evin yıkıldığını zannettim. Korkudan olduğum yere çöktüm. Daha sonra artçı depremleri de hissettim." dedi.
Ali Türkan ise patlamaya benzer sesle ayağa kalktığını dile getirerek, "Deprem olurken yataktan yukarı fırladım. Sonra dışarı çıktım. Allah'a şükür evlerimizde zarar ziyan yok. Can kaybı da yok. Bu kadarla geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.
"NORMAL BİR DEPREM"
İstanbul Teknik Üniversitesinden Profesör Doktor Okan Tüysüz, katıldığı bir televizyon yayınında depremi değerlendirdi.
"Bu normal bir durum. Bursa geçmişte de önemli depremlerden etkilendi ve bölgeden aktif fay geçiyor. 1855'te iki önemli deprem oldu, ciddi tahribat ve can kayıpları yaşandı" diyen Tüysüz şöyle devam etti:
"Bursa'nın içinden geçen fay Manyas'ın güneyinden geçer ve Edremit Körfezi'ne kadar ilerler. Biraz doğuya doğru uzandığımızda da bu fay hattı Gürsu'dan geçerek İnegöl bölgesine uzanır. Sonuçta Bursa ve yöresi, Türkiye'nin önemli deprem kuşaklarından bir tanesinin üzerinde yer almakta. Bu deprem de, fay hattının hareketliliğinin devam etiğini göstermekte."
İSTANBUL İÇİN ÖNCÜ MÜ?
Prof. Okan Tüysüz, depremin İstanbul'dan da hissedilmesinin ne anlama geldiği ve öncü bir depremden bahsedilip bahsedilemeyeceği sorusu, "'Öncü mü?' sorusu için çok erken. Beklenen, bu depremin arkasından daha küçük bir iki deprem yaşanması; 3 ve hemen üzerinde ve sönümlenmesi. 'Öncü mü?' sorusunun yanıtı için beklemek gerekiyor" şeklinde yanıtladı.