Bursa panter kaleci arıyor

Abone ol

Bursaspor transferde önceliği kaliteli kaleciye verdi. Kaleci antrenörü Yaşar Duran 5 ülkede kaleci izledi.

Bursaspor'un kaleci antrenörü Yaşar Duran, takıma ciddi katkıları olacak, sezon boyunca en az 6-7 maçta takımı kurtaracak kalite ve yeteneğe sahip bir kaleci transfer edeceklerini belirterek, ''İzlediğim ve beğendiğim oyuncularla ilgili raporu teknik direktörümüz Samet Aybaba'ya verdim'' dedi.
Yaşar Duran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4-5 ülkede birçok kaleciyi izlediğini, belirledikleri kriterler doğrultusunda bunların arasında elemeye giderek gerekli raporu sunduğunu söyledi.

Kaleci konusunda çok dikkatli davrandıklarını, hem takıma ciddi anlamda katkı sağlayacak hem de ekonomik olarak kulübün bütçesini sarsmayacak isimler üzerinde durduklarını dile getiren Duran, ''İzlediğim ve beğendim oyuncularla ilgili raporu teknik direktör Samet Aybaba'ya verdim. Bir kaç gün içinde bununla ilgili bir açıklama yapacağını düşünüyorum. En faydalı kaleciyi transfer etmek için çalışıyoruz'' diye konuştu.

Duran, Vega'nın gönderilmesiyle ilgili eleştirilere de anlam veremediğini dile getirerek, şöyle devam etti:

''Vega, akıllı, zamanlaması iyi, yan toplarda çok etkili bir kaleci ama karşıdan gelen toplarda aynı etkinliği yoktu. Sonra Vega bize geçen sezon tek başına hiç maç kazandırmadı. Gazetelerin 'haftanın karması'na kaç kez girdi? Yani bu kriterlere baktığımızda Vega iyi bir kaleci, ama Bursaspor'a çok fazla katkısı olmadı. Yoksa kalitesine söyleyecek sözümüz yok. Zaten ülkesinin milli takım kalecisi.''

''IVANKOV HABER GÖNDERDİ''

Kayserispor'un kalecisi Dimator Ivankov ile ilgilenmediklerini anlatan Duran, bu futbolcunun Bursaspor'da oynamak istediği yönünde haber gönderdiğini belirtti.

Duran, İvankov'in izleme komitesinden Sedat Özden'i arayarak, Bursaspor'a gelmek istediğini ilettiğini kaydederek, şöyle devam etti:

''Öğrendiğim kadarıyla Kayserispor'dan çok yüksek bir rakam istemiş. Bizim bunu karşılamamız mümkün değil. Yoksa Ivankov çok iyi bir kaleci. Penaltı atıyor, kurtarıyor. Ayrıca bilinen, kendisini kanıtlamış bir kaleci. Yani alırsak, kimse 'neden aldık' demez. Tek dezavantajı, Bursaspor bu oyuncudan para kazanamaz. Yani 2-3 yıl takıma faydası olur ve gider.''

Fenerbahçeli Serdar Kulbilge ile ilgili soruya ise Duran, ''Ben, Serdar'ı Bursaspor'da 5 yıl önce oynatan kişiyim. Sonra çok başarılı oldu ve Fenerbahçe'ye, hatta A Milli Takım'a kadar yükseldi. Fenerbahçe ile parasal konularda anlaşamadığını biliyoruz. Yani maliyeti yüksek oyuncu. Serdar'ın yeniden Bursaspor'a dönmesini isterim, ama geleceğini sanmıyorum'' yanıtını verdi.

Günün Önemli Haberleri