Bürokrasiyi ters yüz eden atan vali

Abone ol

Devletin soğuk ve resmi yüzünü yansıtın valilerimiz. Oysa Bolu Valisi çok farklı bir portre çiziyor.

Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar'ın girişinde, 'Jakoben bürokrasinin paşa gönlünden koptuğu kadar değil, sonuna kadar demokrasi' sözünün yer aldığı kişisel internet sayfası ilgi çekiyor. Sitenin ziyaretçi defterine çok sayıda kişi övgü dolu sözler yazdı.

Vali Halil İbrahim Akpınar, bir süre önce 'www.ibrahimakpinar.com' kişisel internet sitesini açtı. Akpınar sitesinde, hatıralarını anlatırken, fotoğraflarını, özgeçmişini, köşe yazarlarının hakkında yazdığı yazıları, kızı Merve için yazdığı yazıyı, Abant Platformu ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yaptığı konuşmaları paylaşıyor. Sitenin arka fonunda ise 'Al yazmalım' şarkısının müziği çalıyor.

Akpınar, sayfada kişisel bir site kurmasının sebebini şöyle açıklıyor: "Kendi fikirlerimi başkalarıyla paylaşabileceğim, kendimi özgürce ifade edebileceğim bir mekânım olması amacıyla bu siteyi açtım. Burası resmi bir site değil, nihayetinde keyfimce takılabileceğim bir mekân. Ama ben burayı mümkün olduğunca ülkemizin daha iyi, daha güzel, daha demokrat olması uğrunda kullanacağım. Halkımın bu ülkede, dünyanın en özgür ve demokrat ülkesinde, özgür ve mutlu bireyler olarak yaşaması düşüncesiyle görüşlerimi dile getireceğim."

Günün Önemli Haberleri