Burhan Öçal’dan ‘hormonsuz’

Abone ol

Perküsyon üstadı Burhan Öçal, 8 Haziran'da İnciraltı Levent Marina’da İzmirlilerle buluşacak. Öçal, herkese “hormonsuz” müzik dinlemeyi tavsiye etmesiyle

Perküsyon üstadı Burhan Öçal, The New Oriental Ensemble eşliğinde, 8 Haziran Çarşamba günü İnciraltı Levent Marina’da İzmirlilerle buluşacak. Öçal, herkese “hormonsuz” müzik dinlemeyi tavsiye etmesiyle de tanınıyor.

Bestelerin çoğunun kendine ait olduğunu belirten Öçal’ın konseri Türk Sanat Müziği ağırlıklı olacak.

Orkide Alışveriş Merkezi’nde bir toplantı düzenleyen Öçal, herkese “hormonsuz” müzik dinlemeyi tavsiye ederek, “Sağlıklı beslenmemiz ve sağlıklı müzik dinlememiz gerekir. Gelişen bir ülkeyiz ve gençlerimize müziğimizle de örnek olmalıyız” dedi.

Akustik müzik çalışmalarıyla ilgili ciddi projeleri olduğunu ifade eden Öçal, “O zaman hem kalıcı olursunuz hem de saygın dinleyicileriniz olur. Müziğin icra şekli çok önemlidir. Amacımız hit yapıp şöhret olmak veya para kazanmak değildir” diye konuştu.

Öçal, Türkiye’de takip ettiği veya örnek aldığı kimse olmadığını, ancak bunun sanatçıları beğenmediği anlamına gelmediğini ifade ederek, “Beğendiğimiz Türk müzisyenler tabi ki var. Ama ben evrensel düşündüğüm için öyle bir takıntım yok” dedi.

Öçal, İzmir’in sıcak bir havası olduğunu, konserinde 3 kişi de olsa, 300 kişi de olsa aynı heyecanı duyduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:


Günün Önemli Haberleri