Burgaz Rakının satışına vize yok

Abone ol

Rekabet Kurulu, TMSF'nin satışa sunduğu Burgaz Rakı'nın devralınması işlemine izin vermedi.

Rekabet Kurulu, TMSF'nin satışa sunduğu Burgaz Alkollü İçecekler Ticari ve İktisadi Bütünlüğünün Mey İçki Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından devralınması işlemine izin vermedi.

Rekabet Kurulu'nun 19 Kasım 2009 tarihli kararları Kurumun internet sayfasında yayımlandı.

Kurul, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından satışa sunulan Burgaz Alkollü İçecekler Ticari ve İktisadi Bütünlüğünün Mey İçki Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından devralınması işlemine "Özelleştirme Yoluyla Devralmaların Hukuki Geçerlilik Kazanabilmeleri İçin Rekabet Kurumuna Yapılacak Ön Bildirimlerde ve İzin Başvurularında Takip Edilecek Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ" uyarınca izin verilmesine ilişkin başvuruyu değerlendirdi.

Kurul, işlemin 1998/4 sayılı Tebliğ uyarınca izne tabi bir devralma işlemi olduğuna, devralmanın gerçekleşmesi halinde, rakı pazarında rekabetin önemli ölçüde azaltılması sonucunu doğuracak şekilde, mevcut hakim durumun güçlendirilmesi, rakı hariç diğer yüksek alkollü içkiler pazarında ise hakim durum yaratılması nedeniyle işleme 4054 sayılı kanunun ilgili maddesi çerçevesinde izin verilmemesine karar verdi

Günün Önemli Haberleri