Burası Günay'ın ömrünü yiyecek

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İçkale'deki gecikmeye isyan ederken terörün bölgeye verdiği zarara dikkat çekti.

Şanlıurfa'dan karayoluyla Diyarbakır'a gelen Bakan Ertuğrul Günay, restorasyon çalışmaları süren tarihi İçkale'de yapılan çalışmaları inceledi. Restorasyonu eleştiren Günay, yanlışların düzeltilmesini ve çalışmaların hızlandırılmasını istedi.

Bakan Günay, bir gazetecinin, ''İçkale'de neden çalışmalar yavaş ilerliyor?'' yönündeki sorusu üzerine, ''Benim ömrümü kısaltmaya başladı. Bölgede nitelikli iş yapma konusunda ciddi sıkıntılarımız var. Çalakalem iş yaparsanız, denetlemezseniz, hangi malzeme kullanılmış, imalat iyi mi, 2-3 sene sonra yeniden yapma ihtiyacı doğacak mı? diye bakmazsanız bütün bunları bitirebilirsiniz'' dedi.

Devletin her kuruşunu dikkatli bir biçimde kullandırmak, çarçur ve talan ettirmemek gibi bir dertleri olduğunu, buraya 3 ayda bir geldiğini vurgulayan Günay, buradaki her türlü ayrıntıyı bildiğini, ama çok ağır ilerlemekten kendisinin de ciddi şekilde şikayetçi olduğunu söyledi.

Çalışacaklarını, çalıştıklarını, ama kontrolü azaltmayacaklarını dile getiren Günay, Gaziantep'te 2008 yılında temelini attıkları dünyanın en büyük Mozaik Arkeoloji Müzesi'ni açtıklarını, Şanlıurfa'da çok sayıda çalışmanın bulunduğunu bildirdi.

Günay, şöyle devam etti:

''Birkaç saatim kaldı. Şanlıurfa'da güzel bir sofra başında oturmak yerine Diyarbakır'a gelmeyi tercih ettim. Diyarbakır'da arkadaşlarım ilgileniyor. Ama işlerimiz maalesef bir miktar ağır gidiyor. İnşallah yeni ihalelerimizle daha dikkatli bir şekilde uğraşacağız. Bir işi bir kırımla vermek bir sonuç yaratmıyor. Yapabilenin işi alması, yaptığı işi bilmesi ve sahiplenmesi gerekiyor. Diyarbakır'da kültür merkezi inşaatında da çok sıkıntı çektim. İmalatta hangi sorunlar olduğunu siz gördünüz. 'Bakan kızdı' diye haber de yaptınız. Ama biz kendi paramızı kullanmıyoruz arkadaşlar. Devletin parasını kullanıyoruz. Diyarbakır, Edirne, Trabzon, Mardin halkının vergisini kullanıyoruz. Her kuruşu dikkatle takip etmek zorundayız. Yapılan işin de hiç olmazsa 10 yıl, 20 yıl yeniden bir bakım, onarım, restorasyon işi göstermeden devam etmesini sağlamak zorundayız. Zaman zaman kendimiz için öfkelenmiyoruz, millet için öfkeleniyoruz. Bugün öfkelenmemeye çalışıyorum.''

TERÖR, BÖLGE HALKINA ZARAR VERİYOR

''İçkale'deki çalışma ne zaman bitecek?'' sorusuna Bakan Günay, artık gelecek yıl bitmesini istediğini, bölgede yapacak çok işleri bulunduğunu, bölgenin bütün coğrafyasının son derece önemli kültür potansiyeli olduğuna inandığını bildirdi.

Günün Önemli Haberleri