Bulut görseler ödleri kopuyor

Abone ol

Şu fotoğraftaki yer evleri. Yoksul mu yoksullar... Bir de 5 çocukları var. Ayda 50 bilemediniz 100 lira ile geçiniyorlar. Kabusları da bulutlar...

Diyarbakır'da oturan 5 çocuklu Tanrıverdi ailesi, aylık 50-100 lira ile geçinmeye çalışıyor. Her yağmurda hasarlı evlerinin üzerlerine yıkılmasından korkan aile yetkililerden yardım bekliyor.

Yenişehir ilçesi Dokuzçeltik Mahallesi'nde, eski, harabe halindeki bir evde oturan 5 çocuk babası Aziz Tanrıverdi, çobanlık yaparken elektrik çarpması sonucu ayaklarının yük taşıyamayacak duruma geldiğini söyledi.

YEVMİYELİK İŞLERDE ÇALIŞIYOR

Her gün iş aradığını ve ayda 2-3 gün yevmiyelik işler buldukça çalıştığını anlatan Tanrıverdi, eşinin de yaz aylarında sebze bahçelerini sulayarak karşılığında evin sebze ihtiyacını temin ettiğini kaydetti.

Aylık gelirinin 100 lirayı geçmediğini ifade eden Tanrıverdi, en büyük sıkıntılarının aç kalmak değil, oturdukları evin her an başlarına yıkılması korkusuyla yaşamak olduğunu belirterek, evin onarımı için yetkililerden yardım istedi.

HAVADA BULUT GÖRSEK...

''Havada bulut görsek korkudan evde oturamıyoruz'' diyen dertli baba, şunları söyledi:

''Elimizde çok eski de olsa briketten yapılmış bu ev var ama her tarafı çatlamış. Geçen kış kar yağsaydı üstümüze yıkılırdı. Geçen kış yıkılmadı ama bu kış mutlaka üstümüze yıkılır. Havada bulut varken biz evde oturmaktan korkuyoruz. Yağmur yağdığında bazen çocukları dışarı çıkarıyorum. Evin her tarafı damlıyor. Evimiz yıkıldığında dışarıda çadır kuracağız. Evi onarmak için en küçük imkanım yok. Yevmiye işlerine gidiyorum ama bir gün çalışsam 20 gün işsizim. Yetkililer ve hayırseverlerden evimi onarmak için yardım istiyorum.''

ÖNLÜK BULAMADI KIZINI OKULA
GÖNDEREMEDİ


İşsiz baba, 3 çocuğunun ilkokula gittiğini ancak bu yıl 5. sınıfı bitiren kızına okul elbisesi alamadığı için kızını okuldan almak zorunda kaldığını belirtti.

Anne Seyran Tanrıverdi ise yaşadıkları yoksulluğu gözyaşları içinde anlatarak, ''Önümüz kış, halimiz ortada, çok fakiriz zor durumda olmasam hayatta kamera karşısına çıkamazdım. Evimiz yıkılıyor, elde bir şey yok. Kızımı okutmak istiyorum'' dedi.

''BAYRAM GELİYOR BABAM ELBİSE ALAMIYOR''

Ailenin 11 yaşındaki en büyük kızı İlknur, sürekli takdir alarak sınıfını geçtiğini ve okula devam etmek istemesine rağmen okulu bırakmak zorunda kaldığını belirterek, ''Okula devam etmeyi çok istiyordum ama babamın işi olmadığı için (baba göndermek istemiyorsan ben de gitmem) dedim. Okula gidersem elbise alması gerekecek ama bayram geliyor bayram için bile babamın elbise alacak parası yok. Arkadaşlarım okula gidiyor ben onlara bakıyorum. Ama okulumdan çok evimizi yapsınlar bu bize yeter'' dedi.


Günün Önemli Haberleri