Bülent Arınç Bağcılarda

Abone ol

Arınç, Bağcılar Belediyesi'nin düzenlediği öğretmenler günü resepsiyonuna katıldı.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen öğretmenler günü resepsiyonuna katıldı.

Bağcılar Olimpik spor salonunda yapılan program, ilçede görev yapan 3 bin 700 öğretmen ve eşleri onuruna verilen yemekle başladı ve öğretmenlerin folklör gösterisiyle devam etti. Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın salona gelmesiyle birlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla program açılışı gerçekleşti.

Açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık, kendisinin de uzun yıllar bu kutsal mesleği ifa ettiğini belirterek, tüm öğretmenlerin gününü kutladı. Kıyıklık, son 4 yılda hem hükümetin hem de yerel yönetimler olarak kendilerinin eğitime büyük önem verdiklerini ve yatırımlarının büyük kısmını eğitime harcadıklarını söyledi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, otuz yıl önce iki yıl öğretmenlik yaptığını, mesleklerin en kutsalı ve erdemlisinin öğretmenlik olduğunu belirterek şunları söyledi: " Bu onurlu geceyi düzenleyen Belediye Başkanını kutluyorum. Son yıllarda Bağcılar'da eğitimde büyük atılım görüyoruz. 20 bin kişi okuma yazma öğrendi ve şimdi de yeni bir projeye imza atılıyor. Binlerce kişi diploma sahibi olacak. Yine Sayın Başkandan öğrendiğimize göre, son iki yılda ilçede 29 okul yapıldı. Bunların büyük kısmı hayırsever insanlar tarafından yaptırıldı. Yüce Meclisim adına hepsiyle iftihar ediyoruz ve onları tebrik ediyoruz. Bunlarla birlikte ülkemizde son dört yıldır, bütçede en çok pay ayrılan bakanlık Milli Eğitim Bakanlığıdır. Türkiye'nin geleceği eğitimin yükselmesindedir. Bunun da en önemli payı eli öpülesi öğretmenlerimizindir."

Konuşmaların ardından Meclis Başkanı Bülent Arınç'a bir teşekkür plaketi verildi. Ve ardından öğretmenler arası yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Barbaros Lisesi'ne üç ödül
Bağcılar Barbaros Lisesi öğretmenlerinden Abdullah Taşkıran Şiir okuma birincisi, Aziz Erdoğan Anı yazma birincisi ve Mustafa Çalağan resim birincisi olurken Nene Hatun İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Tahsin Aydoğan da şiir yazma dalında birinci gelerek ödül kazanmaya hak kazandılar.
3 bin 700 öğretmene altın
Programda, ilçede görev yapan 3 bin 700 öğretmene, Bağcılar Belediyesi tarafından altın hediye edildi. Altınlar okul müdürlerine teslim edildikten sonra ise stajyer öğretmenlerin yemin töreni gerçekleşti ve emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri takdim edildi.
Sevilen sanatçı Zara'nın konseriyle program sona erdi.

Günün Önemli Haberleri