Bulaçtan Modern Kadın açıklaması

Abone ol

Gazeteci-Yazar Ali Bulaç "Modern kadın; kolay ulaşılabilir ve ucuz" sözlerine açıklık getirdi

Zaman Gazetesi yazarlarından Ali Bulaç bir sempozyumda yaptığı konuşma sırasında söylediği “Bugün bilgi çok kolay ve ucuz ulaşılabilir hale geldi. Tıpkı modern kadın gibi! Modern kadına da bilgi gibi çok kolay ulaşılabilir.” sözlerle tepki görmüş ve başta Hürriye gazetesi olmak üzere bir çok basıl kuruluşunca kıyasıya eleştirilmişti.

Bulaç bugün Zaman'daki köşesinde kendisini ağır dille eleştirenlere dava açacağını yazarak kendini savundu: Bulaç köşesinde kendini işte böyle savundu:

"Magazin kültürünün öne çıkardıkları “sanatçılar” ise, gerçekten büyük şair ve edebiyatçılara, ressam ve müzisyenlere, yani gerçek sanatçılara büyük haksızlık yapılıyor demektir. “Kadının değersizleştirilmesi”nden kastım reklam, porno, cinsel istismar, tüketim kültürü vb. alanlarda ucuz bir cinsel meta olarak kullanılmak istenmesi, dişiliğinin kitlesel tüketime sunulmasıdır. Eğer kadın salt dişiliğe indirgenip kolay ulaşılabilir hale getirilmeseydi, bu sektörler olur olmaz her ürünün tanıtımında kadının dişiliğini, çıplak bedenini bu kadar sorumsuzca kullanamazdı. Bunun Cumhuriyet’le ve başı açık kadınlarla ilgisi yoktur. "

Günün Önemli Haberleri