Bücürük Tekstil iflas bayrağını çekti!
Abone olTürkiye’nin sayılı çocuk giyim markalarından Bücürük iflas etti. Mahkemeden iflas erteleme talebi isteyen Bücürük’ün yeniden toparlanamayacağına hükmetti. İflasına karar verilen şirket tasfiye sürecine alınmış oldu. Bücürük’ün yüzde 48 hissesi İrlandalı b
150 kadar mağazada ürünleri satılan Bücürük (Bücürük Tekstil Sanayi ve Tic. A.Ş.) geçtiğimiz yıl temmuz ayında mahkemeden iflas erteleme talebinde bulunmuştu.
Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre Şirket, mahkemenin vereceği erteleme kararıyla alacaklılara karşı rahat nefes alma ve faaliyetlerini sürdürmeyi planlıyordu.
MAHKEME ‘İFLAS’ DEDİ
Mahkemeye sunulan dilekçede, şirketin 24 milyon lira kadar borcu olduğu kaydedildi. Dosyaya bakan Bakırköy 6. Asliye Ticaret Mahkemesi 8 ay kadar süren yargılama sonrası kararını geçtiğimiz 4 Mart günü verdi. Mahkeme, sunulan iyileştirme raporlarına rağmen şirketin yeniden ayağa kaldırılamayacağı hükmü verdi. Bu kararla birlikte şirket tasfiye sürecine alınmış oldu.
Bakırköy 1. İcra ve İflas Müdürlüğü şirketin tasfiye işlemlerini yürütecek. Alacaklılar, hazırlanan alacak listesine kaydolarak şirketin satılan varlıklarından paylarını almaya çalışacak.
Yılda 3 milyondan fazla ürünün üretildiği şirkette son olarak 270’e yakın kişi çalışıyordu.
YARISI İRLANDALI FONUN
2012 yılı sonu cirosu 45 milyon lira olarak açıklanan şirketin yabancı bir ortağı da bulunuyor. İrlandalı özel sermaye fonu Kerten Private Equity, Bücürük’ün yüzde 48’ine sahip. Kerten ile ortaklık Şubat 2011’de yapılmıştı. Yeni ortaklıkla birlikte şirketin yurtdışına da açılma planı bulunuyordu.
KÜÇÜK BİR DÜKKÂNDA KURULDU
Bir hafta kadar önce iflasına karar verilen Bücürük’ün yakaladığı büyüme ise tekstil sektöründe başarı hikâyesi olarak anılıyordu. Bücürük’ün temeli İstanbul Yeşildirek’te 25 metrekare bir dükkânda atılmıştı. Kenan ve Rafet Ünal kardeşlerin 19 yıl kadar önce kurdukları Bücürük özellikle 2000’li yıllarda ciddi bir büyüme yakaladı. Yeni bir büyüme stratejisi geliştiren Bücürük’ün yabancı fonla ortaklığı hedeflenen başarıyı sağlayamadı.
Konu ile ilgili görüşünü almak istediğimiz Bücürük’ün ortaklarından Kenan Ünal şirket ile ilgilenmediğini kaydederken, eski genel müdür Hakan Kavaklı, iflas erteleme talep etmelerinin nedeninin nakit akışında yaşanan sorunlardan kaynaklandığına işaret etmişti.
EN BÜYÜĞÜ DE İFLAS ETMİŞTİ
Çocuk giyim sektörünün en büyük markası olarak anılan ve 380’e yakın mağazaya ulaşan Wenice Kids geçtiğimiz yıl mart ayında iflas etmişti. 130 mağazası bulunan giyim markası Rodi Mood’un ise geçtiğimiz aralık ayında iflasına karar verilmişti.