Bu yollarda başınıza bir kaza gelebilir!

Abone ol

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, İstanbul'da en çok kazanın meydana geldiği yolları açıkladı.

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nün yaralamalı ve ölümlü trafik kazalarına ilişkin hazırladığı raporda, kentin sıklıkla kaza yaşanan noktaları ve alınacak önlemler belirlendi.

Müdürlüğün raporuna göre, Mahmutbey gişeleri ile Çamlıca gişeleri arasındaki çevre yollarında en çok kaza Çakmak Rampası paralı yol ayrımı, Molla Gürani Viyadüğü, Okmeydanı ayrım ve katılımı, Seyrantepe mevkisi, Mahmutbey Viyadüğü ve Akşemsettin Viyadüğü'nde meydana geliyor. Bu noktalardaki kazaları büyük bir bölümü ise ağır yaralanma ve ölümlerle sonuçlanıyor.

Viyadüklere dikkat

Bu mevkilerde gerçekleşen trafik kazalarının viyadüklerde yoğunlaştığı, kaza tespit tutanaklarında bu kazaların önemli bir kısmının sürücü hatalarından ve özellikle kış mevsiminde viyadüklerde aşırı buzlanmadan kaynaklandığı kaydedilen raporda, şu görüşlere yer verildi:

''Yaralamalı trafik kazalarında, hafif yaralamalı olanları Fatih Sultan Mehmet Köprüsü gişe sahası ve köprü üzerinde gerçekleşmekte, ağır yaralanmalarla neticelenen kazalar ise ölümlü trafik kazalarında gözlenmekte ve yoğunlukla viyadüklerde meydana gelmektedir. Özellikle Mahmutbey, Akşemsettin, Sadabat ve Hasdal viyadükleri kazaların yoğunlaştığı viyadükler olup, İstoç mevkisinde de sıklıkla gerçekleşmektedir.''

Transit yol kalksın

Raporda, Sahil Kennedy Caddesi, Galeria karşısı ve Ataköy 1-9'uncu kısımlarda meydana gelen kazalarda genel olarak aşırı hızın ve Zeytinburnu istikametinden itibaren sahil kuzey yol ile transit yolun birleşmesinden kaynaklandığı bildirildi.

Çözüm olarak ise Sahil Kennedy Caddesi'nde transit yolun kaldırılması önerildi. Atatürk Bulvarı'nda ise yayalara çarpmalı kazaların önlenebilmesi için yaya ve alt geçitlerin kullanılmasını teşvik edici tabelalar ve sürücüler için genel uyarı levhaları konulması önerildi.

E-5'inde karnesi zayıf

D-100 karayolunun Cevizlibağ, Ömür ve Sefaköy rampalarındaki kazaların büyük bir bölümü yol ve sürücü hatalarından kaynaklanıyor. Kazaların önüne geçilmeis için D-100 karayolu üzerine araçların hızlarını gösteren kameralı kontrol sistemi kurulması öngörülüyor. Sebze-meyve hali yolunda meydana gelen kazalarda ise sürücülerin hızlarının hava yol ve takip mesafesine riayet etmemelerinden kaynaklandığı ortaya çıktı. Basın Ekspres yolu üzerinde ise meydana gelen kazaların genel olarak sürücülerin doğrultu değiştirme, manevralarını yanlış yapma ve sürücülerin hızlarını hava, yol ve takip mesafesine riayet etmemelerinden kaynaklanıyor.

Işıklar kazaya neden oluyor

Kent merkezindeik Barbaros Bulvarı üzerinde ise trafik kazaları ağırlıklı olarak Sait Çiftçi katılımında, M. Ali Bey Sokak Kavşağı, Yıldız trafik ışıkları ve Merkez Komutanlığı trafik ışıklarında meydana geliyor. Piyalepaşa Bulvarı üzerinde ise trafik kazalarının ağırlıklı olarak Uzay Otomotiv önü, İSTAÇ önü ve Kasımpaşa ayrımında meydana geldiği belirtilen raporda, Piyalepaşa Bulvarı üzeri Uzay Otomotiv önündeki kontrolsüz kavşağın Dolapdere istikametinden gelip tekrar Kasımpaşa istikametine dönen kesimin tamamıyla kapatılması istendi.

Sahile iniş de tehlikeli

Büyükdere Caddesi üzerindeki trafik kazalarının ağırlıklı olarak Park Orman önü, Gültepe dönüşlerinde meydana geldiği kaydedilerek, çözüm olarak, Park Orman ışıklarda ''Hız kesici'', ''yüksek seviyede yanan sarı ikaz lambaları'' ve sürücülerin göreceği şekilde ''yavaş'' tabelası konulması gösterildi. Hacı Osman Bayırı üzerindeki trafik kazalarının ağırlıklı olarak Maslak istikameti, Kefeliköy, Şalvarlı Et ve Saran Holding önünde meydana geldiği kaydedilen raporda, bayırın gidiş-geliş olarak bölünmesine rağmen kazaların genellikle ıslak zeminde meydana geldiği, bu nedenle bayır üzerinde özellikle iniş istikametine ikaz lambası ve hız kesicinin konulması istendi.

Üst geçit şart

Kadıköy Fahrettin Kerim Gökay Caddesi üzerinde trafik kazalarının da ağırlıklı olarak Çemenzar, SSK ve Göztepe trafik ışıklarında meydana geliyor. Üsküdar D-100 Selimiye Kışlası önünde çok sayıda trafik kazası meydana geldiği ve buraya da yayalar için üst geçit yapılması önerildi.
Haliç kuzey ve güney köprü girişi rampa inişi olması nedeniyle araçların hızını, aracın yük ve teknik özellikleriyle yol hava ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uydurmamaları nedeniyle birçok ölümlü ve yaralamalı ve maddi hasarlı kaza meydana geliyor.

Günün Önemli Haberleri