Bu Tayyip ne kadar ballı!

Abone ol

Erdoğan çok şanslı mı? Aramızda 'Kadir gecesinde doğmuş' diyenler hiç de az değil. Gerçekten de öyle mi?

Yahu bu Tayyip ne kadar da ballı Bu sözler televizyon haberlerini izlerken söylenen lokanta sahibine ait. Star yazarı Şamil Tayyar, yemek yerken şahit olduğu bu olayı yazdı bugünkü köşesinde..

Merak edip televizyona bakan Tayyar, Davos'un seçim sürecine olan etkisin tartışıldığını gördü.. Tayyar, bu haberden yola çıkarak öteden beri dile getirilen şanslı olayları tek tek sıraladı.

(...)-Abi görmedin mi, adam belediye başkanı oldu İstanbul'u sel bastı

-28 Şubat oldu, Refah Partisi kapatıldı, önü açıldı.

-En büyük şansı Deniz Baykal ve Devlet Bahçeli

-Tam seçime doğru asker 27 Nisan'da bildiri yayınladı, düşen oyları yüzde 47'e fırladı.

-Yine seçim var 29 Mart'ta, Daos çıktı ortaya

Yazar bal ve şans faktörüne katılmıyor. Mahareti atılan gollük pasları iyi değerlendiren Erdoğan'a bağlıyor. Yazar sözlerini şu sözlerle tamamlıyor:

(...)AK Parti'yi yüzde 47'yi getiren rüzgar 27 Nisan bildirisi değil, o bildiriye 'kıt'a dur' denilen 28 Nisan direncidir.

Davos rüzgarına yol açan, Perez ve Ermeni kökenli gazeteci İgnatius'un küstahlığı değil, bu küstahlığa indirilen tokattır.

Yani pası gole çevirmektir asıl marifet...

O gollük paslar, diğer siyasetçilerin ayağına da çok geldi. Çoğu kez ya topa vuramadılar, ya kale direğini nişan aldılar, ya dışarıya attılar, ya da ceza sahası içinde düşerek yanıltmaya çalıştıkları hakemden (millet) penaltı kararı beklediler.

Günün Önemli Haberleri