Bu tavsiye Baykal ve Sav'ı kızdıracak

Abone ol

Kemal Kılıçdaroğlu'dan, hesaplaşma çağrıları yapan Deniz Baykal ve Önder Sav'a ilginç bir tavsiye geldi

Kemal Kılıçdaroğlu'dan, hesaplaşma çağrıları yapan Deniz Baykal ve Önder Sav'a ilginç bir tavsiye geldi. Kılıçdaroğlu, 'Kurultayı bakkalınıza, kasabınıza sorun' dedi. 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, selefi Deniz Baykal ile eski Genel Sekreter Önder Sav'ın, olağanüstü kurultay için uzlaştıkları ve imza toplamak için düğmeye bastıkları iddiaları hakkında yakın çevresine değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu CHP'de şu anda bir kurultay ihtiyacının olmadığını ifade ederek şu çağrıyı yaptı: "Kurultay isteyen arkadaşlara bir tavsiyem var. Oturdukları mahallenin bakkalına, kasabına, berberine, taksicisine 'CHP'de Kurultay yapılsın mı?' diye sorsunlar. Eğer vatandaş 'Evet yapılsın' diyorsa o zaman bu bir gerekliliktir. Böyle bir kurultayın toplanmasına ihtiyaç vardır. Biz de hemen toplayalım. Ama ben böyle bir talebin olduğunu sanmıyorum."

'SONUÇ ANALİZİNE ODAKLANDIK'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye'ye çok partili yaşamı getiren partinin kendileri olduğunu vurgulayarak, "Madem bu ülkeye demokrasiyi getiren parti biziz, parti içi demokraside de herkese örnek olacağız. Bu partinin tüzüğü var, programı var. Her şey tüzük çerçevesinde yapılır. Kurultay isteyen arkadaşlar tüzükte belirtilen kurallara uygun şekilde gerekli olan imzayı toplarlarsa biz de gereğini yerine getiririz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, parti yönetimi olarak gündemlerinde Kurultay bulunmadığını da belirterek, "Biz şu anda bütün enerjimizi seçim sonuçlarının analizine harcıyoruz. Sonuçların bilimsel analizini çıkarıyoruz. İl il, ilçe ilçe, köy köy bütün sonuçları mercek altına aldık. Neden daha yüksek oyalamadık onu inceliyoruz" ifadesini kullandı.

Günün Önemli Haberleri