Bu Rus gelinlere dikkat

Abone ol

Ücra bir kasabanın kızları. İnternet üzerinden evlenmek için ilan vermişler. Ama aslında kim onlar?

İnternette pek çok çöpçatanlık sitesi yer alıyor. Rus sitelerinde ise yabancı koca arayan Rus kızlar dikkat çekiyor. Zaten bu yolla evlenip Amerika'ya, Avrupa'ya hatta Japonya'ya bile gelin gidenler hiç de az değil. Bu yüzden "Rus Gelin" filmleri bile yapılıyor.

İşte böyle bir sitede, Rusya'nın en ucra köşelerinden bir olan Ural Dağları'nın eteklerindeki Yoşkar-Ola kasabasından evlenmek için ilan vermiş kızlar hemen dikkat çekiyorlar. Ücra bir kasabada, "modellere taş çıkartacak ne kadar da çok güzel varmış" diye şaşırmamak mümkün değil.

VİZE İŞLEMLERİ İÇİN YÜKLÜ PARALAR

Bu kızlarla internet üzerinden irtibata geçen yüzlerce İngiliz ve Alman erkeği, kızlara sonunda evlilik teklif etti. Vize işlenleri için kızlar onlardan genellikle 30 bin Euro civarında para istedi. Paralar gönderildi, kızlar teşekkürlerini ve sevgilerini iletti. Erkekler havalara uçtu. Aradan bir hafta, 10 gün, bir ay geçince "gelinler"den ses seda kesildi.

Bir genç kız tarafından aldatıldığını düşünen bu erkekler "Yapacak bir şey yok" diyerek hayatına devam etti.

BAŞKALARININ FOTOĞRAFIYLA KANDIRIP DOLANDIRIYORLARDI

Ancak geçtiğimiz günlerde, ücra kasabanın internet sitesinden şüphelenen Rus polisi, gerçeği ortaya çıkardı. Meğer internette dolaşan o güzel kızların fotoğraflarının arkasında "sahte Rus gelin mafyası" varmış. O kızların hiç biri aslında yok. Fotoğrafları kullanıp para sızdıranların tamamı çete üyesi erkekler.

Çeteyi çöketren Rus polisi, çetenin bu işten yılda yaklaşın 50 milyon Euro kazandıklarını belirleri. Yoşkar-Ola'da bir işçinin ortalama maaşı aylık 100 Euro civarında.

Rus polisi, çete üyelerini bir baskın düzenleyerek kıskıvrak yakaladı.

Günün Önemli Haberleri