Bu olay terörden daha beter!

Abone ol

Hantepe baskınında teröristlere neden müdahale edilmedi sorusuna albayın, '7-8 asker için operasyon mu düzenleyeceğiz' açıklaması şehit ailelerin yüreğini bir kez daha dağladı.

Kara Kuvvetleri iç Güvenlik Harekat Şube Müdürü Albay Ünal Atabay'ın 7 Mehmetçik'in şehit düştüğü Hantepe baskınında, körpecik fidanların yem olarak kullanıldığına dair sözleri şehit ailelerinde infial yarattı. "Bu olay terörden bile vahim" değerlendirmesini yapan şehit aileleri sorumluların yargılanmasını istiyor.

Genelkurmay İç Güvenlik Şube Müdürü Albay Ünal Atabay'ın, İrticayla Mücadele Eylem Planı belgesinin karargahın bilgisi ve katkılarıyla hazırlandığı, Hantepe baskınında da Mehmetçik'in yem olarak kullanıldığına ilişkin sözleri gündeme bomba gibi düştü. Şehit aileleri avukatlarından Cahit Özkan, ortaya çıkan ses kayıtlarının saldırıyla ilgili soruşturmanın daha da derinleştirilmesi gerektiğini ortaya çıkardığını söyledi. Özkan, "Şehit aileleri bu kayıtların çok daha ilerisini biliyor. Ortaya çıkan bu ses kayıtları da olayın çok daha organize bir şekilde gerçekleştiğini gösteriyor. Bu olay terörden bile daha vahimdir" dedi.

ATABAY, YARALI ASKERLERİ DOĞRULUYOR

Albay Ünal Atabay'ın, "Daha büyük grubu vurmak için Hantepe'deki çocuklarınızı yem yaptığımızı 10 dakikada izah ederim" şeklindeki sözleri üzerine gözler yeniden saldırıdan kurtulan gazilerin açıklamalarına çevrildi. Saldırıda yaralanan bir gazi yaptığı açıklamada, "O gün orada çatışmaya giren sadece 5 aylık askerlerdi. Yemlik olduğumuz için oraya gönderdiler. Orada da herhangi bir silah eğitimi görmedik" demişti. Albay Ünal Atabay'ın açıklamasıyla, saldırıda yaralanan gazinin "yemlik" açıklaması birbirinin aynı olması dikkat çekti.

TERÖRDEN DAHA VAHİM BİR DURUM

Şehit ailelerinin avukatlarından Cahit Özkan, Hantepe saldırısının "Terörden daha vahim" bir olay olduğunu söyledi. Özkan, "Milli Savunma Bakanı şehit ailelerini teskin etmek için yaptığını' söyledi bu açıklamasını. Ancak bu değerlendirme şehit ailelerininin yarasını daha da derinleştirdi. Terörden daha vahim bu olan bu saldırının bir an önce soruşturulmasını sağlamalıydı. Bu saldırının ihanet, ihmal, görevi kötüye kullanma gibi birçok yönden soruşturulması gerekir" şeklinde konuştu. Hantepe saldırısının ardından Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı, "Heron çatışma başladıktan yarım saat sonra görüntü vermeye başladı" açıklamasının aksine saldırıdan yarım saat önce görüntü vermeye başladığı ortaya çıkmıştı. Genelkurmay çatışma 01.45'te başladı derken, Heron görüntülerinden çatışmanın 02.39'da başladığı belirlenmişti.

GENELKURMAY AYIBI GİZLEMESİN

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin "Birşey yok demek yerine soruşturma yapması gerekirdi" diyen Avukat Özkan, şöyle devam etti: "Dönemin Genelkurmay Başkanı'nın Ergenekon, Balyoz, İrtica ile Mücadele Eylem Planı ile ilgili hiçbir açıklaması kamuoyunu tatmin etmedi. Üstüne üstlük bu olayları TSK'ya karşı asimetrik bir savaş gibi değerlendirildi. Oysa Silahlı Kuvvetler'in içindeki çürük elmaların temizlenmesi kimseyi rahatsız etmemeliydi. Burada ne gizlenmek isteniyor, ya da gizlenmek istenen birşey mi var sorusu oluşuyor. Bu durumda ayıbın gizlenmesi gibi kanaat ortaya çıkıyor ki asıl bu TSK'yı yapratır."

SORUŞTURMAYI SİVİL SAVCILIK YAPSIN

Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı idari soruşturmanın yanında askeri savcılıkca yürütülen ceza soruşturmalarında da kamuoyunu tatmin edecek bir sonuç alınamadığına vurgu yapan Avukat Cahit Özkan, "Ortaya çıkan ses kayıtları, dava dosyalarındaki iddialar bu saldırıların Hantepe olsun, Gediktepe olsun, Dağlıca olsun organize bir olayın olduğunu ortaya koyuyor. Bu organize olayı da ancak sivil savcılık kanalıyla soruşturulması, adli tahkikatın sivil mahkemelerin yürütmesini istiyoruz" dedi.

SALDIRI KAYANIN SORUMLULUK BÖLGESİNDE GERÇEKLEŞTİ 

Heron görüntüleri, üssün bulunduğu Batman'ın yanında Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı, 2. Ordu Komutanlığı gibi birçok yer tarafından canlı olarak izlenebiliyor. Bu görüntülerin 30 merkezden canlı olarak iz-lenebildiği belirtiliyor. Genelkurmay Başkanlığı, yazılı açıklamasında, sorumluluğu 2. Ordu Komutanı'na atmıştı. Hedefteki isim geleceğin genelkurmay başkanı olması beklenen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel (saldırının olduğu dönemde 2. Ordu Komutanı) idi. Halbuki bu bölgenin sorumluluğu Hakkari Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya'ya ait (Saldırı, Kaya'nın isminin Balyoz iddianamesinde yer almasından 10 saat sonra gerçekleşmişti).

İŞTE ŞEHİT AİLELERİNİ YIKAN SES KAYDI

:   Etiket:
Günün Önemli Haberleri