Bu grup cehennem grubu

Abone ol

Beşiktaş'ın yer aldığı A grubu cadı kazanı gibi.. Hesaplar birbirine fena karıştı.

Beşiktaş Marsilya'yı yendi hesaplar alt üst oldu. Son maçlara dört takım da iddialı giriyor. Sekiz grup içinde en iddialı, nefes kesici maçlar bu grupta olacak.

Siyah beyazlılar eline kağıt kalem aldı tur hesapları yapmaya başladı.. İşte 4 takımın son maçta alacağı sonuçlara göre senaryoları:

Beşiktaş: Aslında hesap çok basit.. Beşiktaş Porto'yu yenerse puanı 9 oluyor ve direk gruptan çıkıyor. Kaybederse Avrupa'ya nokta koyuyor. Berabere kalırsa puanını 7'ye çıkarıyor. UEFA kupası için bu puan yeterli değil. Çünkü ikili averajı Marsilya ve Liverpool'dan kötü.



Kağıt üstünde grupta diğerlerine göre en şanslı gözüken o. Porto'nun UEFA kupası yolu garanti.. Diğerlerinin hiç bir güvencesi yok. En kötü senaryoları Beşiktaş'ın onları yennesi. Öyle olursa şampiyonlar ligi rüyası son bulacak Portekiz takımı için.

EN KÖTÜ SENARYO BU

Dananın kuyruğu Fransa'da muhtemel bir beraberlik halinde kopuyor. Porto yenilir Marsilya ve Liverpool beraber kalırsa üç takımın puanı 8 oluyor. İşin kötüsü her üç takımın hiç biri diğerine iki averajda üstünlük kuramıyor. Burada genel averaj üstünlüğü Liverpool'a ait.

Liverpool veya Marsilya için galibiyet yola devam anlamını taşıyor. Marsilya'nın sonuçlara göre UEFA'ya gidememe tehlikesi bile var. Aynı risk Liverpool için de geçerli..

Günün Önemli Haberleri