Bu gece Ankarada bunlar olabilir

Abone ol

Günlerdir beklenen kabine değişikliği bu gece gerçekleşebilir. Ankara yeni bakanları bekliyor... Şimdi gözler Başbakan Erdoğan'da...

İNTERNETHABER/ÖZEL
ZÜBEYİR KINDIRA





Ankara bu gece yeni kabine beklentisinde. 29 Mart yerel seçimleri sonrasında gündeme gelen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın değişiklik yapabileceği mesajının ardından beklenen kabine değişikliği bu gece gerçekleşebilir.

Ankara kulislerinde Başbakan Erdoğan'ın bu gece Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yeni kabine listesini götürebileceğini konuşuyor.

Bakanlık bekleyen bir çok AKP'li nefeslerini tuttu, Başbakan'ın Çankaya ziyaretini bekliyor.

HANGİ SÜRPRİZ İSİMLER VAR?

Kabine değişikliğine ilişkin kulislerde dile getirilen en önemli iddia bakanlık sayısının arttırlmasına dönük. Çevre ve Orman, Kültür ve Turizm, Bayandırlık ve İskan gibi bakanlıklar ikiye bölünecek Su Bakanlığı gibi bakanlıklar ihtas edilek, mevcut kabinede radikal değişikliklere gidilecek. Kabineye girmesi muhtemel isimler arasında Nevzat Pakdil, Dengir Mir Mehmet Fırat, İdris Naim Şahin, Kemal Yardımcı gibi sürpriz isimler de konuşuluyor.

KİMLER KABİNE DIŞI KALACAK?

Kemal Unakıtan, Hüseyin Çelik gibi bazı isimlerin kabine dışı kalabileceği ileri sürülüyor. Ancak tüm bu kulislerde konuşulanlar tahminden öte geçmiyor. Tam liste ve listenin ne zaman Çankaya'ya verileceği yalnızca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından biliniyor.

Ankara kulisleri Başbakan'ın yakın kurmaylarının verdiği işaretler üzerine kabinenin bu gece şekillenebileceğini ileri sürüyorlar.

Günün Önemli Haberleri