Bu FOTOĞRAF şok etti

Abone ol

Beşiktaşlı eski oyuncu Ahmed Hassan'ın kurban keserken ki görüntüsü olay oldu. Neler dediler neler...

Afrika Uluslar Kupası için Mısır Milli Takımı'nda bulunan Ahmed Hassan'ın kurban keserken görüntülenmesine, Belçika'nın en büyük hayvan koruma derneği olan GAIA büyük tepki gösterdi.

Bir dönem Beşiktaş'ta da forma giyen futbolcunun milli takım kampında bir sığırı keserken görüntülenmesinin 'barbarca' bir olay olduğunu savunan GAIA Başkanı Michel Vandenbosch, "Belçika'da büyük bir yıldız olan Ahmed Hassan'ın örnek olması gerekir. Böyle bir vahşi olayı basın önünde yapması çok yanlış. Uluslararası antlaşmalara göre hayvanın bayıltılıp kesilmesi lazım. Ahmed Hassan bir hayvan celladı" diye konuştu.

Hayvanların canlı olarak kesildiği anda yaklaşık 5 dakika acı çektiğini söyleyen Vandenbosch, "Bu barbarca bir durum. Belçika'ya döndüğü zaman kendisini mahkemeye vereceğiz" dedi.

"Ahmed Hassan'ın savunması"

Anderlecht'te forma giyen Mısırlı futbolcu Ahmed Hassan ise olayı duyunca güldüğünü ifade ederek, kendisini şöyle savundu:

"Ben hayvanlara karşı vahşice davranmadım. Dinimize göre kurban böyle kesiliyor. Eti daha sonra fakirlere dağıtılıyor. Belçika'dan gelen tepki beni çok üzdü ve şaşırttı. Bu ilk kez olmuyor. Geçen şampiyonalarda da Müslüman ülkelerin takımlarında oyuncular kurban kesti. O zaman bu dernek neredeydi?"
Günün Önemli Haberleri