Bu da ayran turşusu

Abone ol

Ayranın da turşusu olur mu demeyin... Sonunda onu da yaptılar. Nasıl mı?

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri, ayran turşusu yaptı.
     
ÇOMÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Muhammed Fatih Oruç, Betül Erdür ve Serkan Kartal, yaptıkları ayran turşusu ile "ÇOMÜ Yeni Ürün Geliştirme Yarışması"nda birinciliği elde etti.
     
Öğrencilerden Muhammed Fatih Oruç, yaz aylarında ayran satışlarının yüzde 70-80 oranında artığını, ayranın kış içeceği olarak da kullanımının yaygınlaşmasını sağlamak için "Ayran Turşusu"nu ürettiklerini söyledi.
     
Oruç, "Bu amaçla yoğurda soğan, maydanoz, dereotu ve acı biber katıp, fonksiyonel ve lezzetli bir içecek elde ettik" dedi.
     
Tasarlanan ürünün bileşimindeki yoğurt, nane, maydanoz, dereotu, soğan ve acı biberdeki çeşitli vitaminler ile minerallerin başta kalp, kemik, diş, guatr hastalıkları ile mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi geldiğini ifade eden Betül Erdür ise hedeflerinin yeni ürünlerine patent alıp, daha da geliştirmek olduğunu kaydetti.

Günün Önemli Haberleri