Bu çekirgeler başka çekirge!
Abone olTorbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Bürosu ile Halk Eğitim Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği tekvando kursları büyük ilgi gördü.
Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis
Bürosu ile Halk Eğitim Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği ve Torbalı
Kaymakamlığı ile Torbalı Belediyesinin destek verdiği tekvando
kursundaki çekirgeler 7 Temmuz tarihinde yapılacak olan kuşak
sınavına hazırlanıyor.
Geçtiğimiz haftalarda tobok adı verilen tekvando kıyafetlerini Torbalı Kaymakamı Zeki Arslan, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, Torbalı İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Orhan ve Halk Eğitim Merkezi Ümit Uzun'dan alan öğrenciler, zorlu etabı büyük bir hırsla başarmak için çabalıyor.
Çaybaşı Çok Amaçlı Salonda çalışmalarını sürdüren öğrenciler, şu an acemi bölüm olan beyaz kemer taşıyor. Daha sonra sırasıyla sarı, yeşil, mavi, kırmızı ve siyah kuşağın sahibi olacaklar. Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilen tekvando eğitmeni Levent Dereboylu tarafından sürdürülen çalışmalarda öğrencilerin yaptığı gösteriler izleyenleri şaşırtıyor.
"TEKVANDONUN GEÇMİŞİ KORE'YE DAYANIYOR"
Tekvando sporu hakkında bilgi veren Levent Dereboylu şöyle
konuştu; "Tekvando el ve ayaklarla uygulanan savunma ve vuruş
tekniklerinden oluşan, sporcuda ahlaki değerlerin yüceltilmesine
katkıda bulunan bir spor dalıdır. Tekvando, uzak doğu ülkelerinden
Kore'nin milli sporu olup, bu ülkede doğmuş, gelişmiş ve zamanla
dünyaya yayılmıştır.
Geçmişi ise 13 asır öncelerine dayanıyor. Nitekim o çağlarda Kore'de yaşayan insanlar doğaya, vahşi hayvanlara ve haydutlara karşı kendilerini savunmak için tamamıyla ayak tekniklerini içeren bir savunma sistemi geliştirmişler ve buna 'Taegyon' yani 'ayak sistemi' adını vermişler.
Yine aynı çağlarda Kore'de uygulanmakta olan 'Kwonpop' yani 'yumruk metodu' olarak isimlendirilen sadece el tekniklerini içeren bir sistem daha bulunuyordu. Bu arada 600'lü yıllarda Kore Yarımadası 3 Krallığa bölünmüş ve bu krallıkların en küçüğü olan Silla Krallığı'nın genç asilleri ve savaşçıları kullandıkları çeşitli savaş silahlarının yanı sıra, el ve ayak tekniklerini geliştirerek bir savaş aracı olarak kullanmak suretiyle silahsız savaş çalışmalarına da önem verip kendilerini düşmanlara karşı daha güçlü duruma getirmişler.
Bu insanlar el ve ayakla yaptıkları savunma tekniklerini, zamanla sistemleştirerek adına Taek-Kyon demişler. Böylece de Tekvando'nun ilk temelleri o zamanlarda atılmıştır."
'SPORSEVER YÖNETİCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM'
Tekvandonun gençler arasında hızla yayıldığını ve ilgi çektiğini söyleyen tekvando eğitmeni Levent Dereboylu; "Kısa zaman içinde büyük yol kat ettik. Gerçekten Torbalı'nın böyle bir tekvando kursuna ihtiyacı vardı. Gençlerimiz kötü alışkanlıklar edinme yerine burada gönül rahatlığıyla spor yapma imkânı buluyor.
Tekvando kursumuzda yıldızların yetişeceğine inanıyorum. Bu güne kadar bize her zaman destek olan Kaymakamımız Zeki Arslan, Belediye Başkanımız İsmail Uygur ve İlçe Emniyet Müdürümüz Yalçın Orhan'a sporcularım adına teşekkür ediyorum. Sporsever kişilerin bu desteğine alacağımız başarılarla karşılık vereceğiz" dedi.
Tekvando kursu için birçok kurum elini taşın altına koyarken, Toplum Destekli Polis Büro Amirliği'ndeki polislerin koordineli şeklindeki çalışmalar akabininde kursu, Halk Eğitim Merkezi ise kurs için eğitmeni temin etti.
Torbalı Belediyesi öğrencilere Çok Amaçlı Spor Salonu'nu tahsis
etti ve alt yapıyı hazırladı. Ayrıca malzeme desteği sağladı.
Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü projenin takibini yaparken, Torbalı
Kaymakamlığı ise kuşak sınavlarında öğrencilerin giysi
ihtiyaçlarını karşıladı.