Bu bir cinayet miydi?

Abone ol

Kazada ölen 24 yaşındaki Yeliz’in annesi kızının öldürüldüğünü düşünüyor. Annenin şüphelerini gelen bir telefon arttırmış.

Boğaz Köprüsü’ndeki BMW kazasında ölen 24 yaşındaki Yeliz’in annesi, kızının cinayete kurban gittiği iddiasında ısrarlı. Anne, kazadan sonra tutuklanan ve 4 ayda bırakılan komiserden ‘Bu işin peşini bırak’ diye tehdit aldığı iddiasıyla savcılığa başvurdu.

EŞİNDEN 23 yıl önce boşandıktan sonra 2 yaşındaki kızı Yeliz’le kendilerine yeni bir hayat kuran Nermi Karaman, ‘Biriciğim’ dediği kızını 22 Ocak sabahı kaybetmenin acısıyla yaşamaya çalışıyor. 4 aydır sanki bir karabasanın içinde olduğunu anlatan Karaman, kızının cinayete kurban gittiğini ispatlamak için gerekirse öldürülmeyi göze aldığını söyleyecek kadar kendini bu işe adamış.

YANITSIZ SORULAR

Yeliz Telli, Regatta Titanik Bar’da şarkı söyleyen arkadaşı Erman Ayan, Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri Komiser Ebubekir Temur ve tekstilci Süleyman Uçar’la bir barda eğlenmişti. Başka bir bara gitmek için Süleyman Uçar’ın BMW marka otomobiliyle Anadolu yakasına geçiyorlardı. Uçar fazla alkol aldığı için otomobili, o gece tek kadeh rakı içtiğini söyleyen Ebubekir Temur’un kullanmasını istedi. Boğaziçi Köprüsü’nde, direksiyon hákimiyetini kaybeden Temur, bir taksiye arkadan çarptı. Savrulan BMW, bariyerlere çarparak durdu. Arka sol koltuktaki Yeliz, açılan kapıdan yola fırlayarak yaşamını yitirdi. Temur hakkında hazırlanan iddianamede kaza böyle anlatılıyor. Ancak Nermi Karaman, kafasından silemediği cinayet iddiasını şu 4 soruyla destekliyor:

Kazada kaybolan kızımın çantasının, Temur’un karakoldaki çekmecesinde ne işi vardı?

Kızımın kayıp mantosu ve atkısı nerede?

Temur’un alkol testi neden kazadan hemen sonra değil de 10 saat sonra yapıldı?

Düğümü çözecek olan otomobildeki tanıklar neden doğru ifade vermiyor?

GÜVENDE DEĞİLİM

5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Ebubekir Temur’un 4 ayda tahliye edilmesine isyan eden Nermi Karaman, artık kendini güvende hissetmediğini söylüyor. Bu yüzden sürekli adres değiştirerek yakınlarının yanında kaldığını belirten Karaman, Ebubekir Temur’dan cep telefonuyla ölüm tehditleri aldığı iddiasıyla savcılığa dilekçe verdi. Tehdit dolu SMS’lerin ‘0537’ ile başlayan telefondan geldiğini söyleyen Karaman, ‘Uykularım kaçıyor’ diyor. Kısa süre önce kendisini arayan bir erkeğin de, ‘Akıllı ol. Kimsenin başı ağrımasın. Kızın kendi kendine öldü. Seni de öldürürüm. Hapisten yeni çıktım. Gittiğin yerleri biliyorum. Kimseye güvenme. İşin peşini bırak’ dediğini de iddialarına ekleyen Nermi Karaman, ‘Şaşkınım, korkuyorum. Ama sonuna kadar davanın peşini bırakmayacağım’ diyor.

Cepteki tehditler

Anne Nermi Karaman, ‘Sen ne yapmaya çalışıyorsun? Sadece akıllı ol’, ‘Seninle görüşmem lazım. Kaldığın yeri mutlaka öğreneceğim. Senin hiç affın yok’, ‘Kaldığın yeri öğrendim. Seni ve sana sahip çıkan kadını evden alacağım’ gibi mesajların kendisini yıldıramayacağını söylüyor.

Komiser 4 ayda tahliye oldu

Yeliz Telli’nin öldüğü kazadan sonra İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Komiser Ebubekir Temur, idari soruşturma gördüğü için açığa alındı. Mahkeme, kazada tam kusurlu bulunan Temur’un 4 ay sonra tahliyesine karar verdi. Gerekçe olarak da Temur’un kamu görevlisi, sabit ikametgáha sahip ve delillerin çoğunlukla toplanmış olmasını gösterdi. Temur mahkemedeki ifadesinde, ‘İdaremdeki araçla, yanımda Süleyman Uçar, arka solda Yeliz Telli ve sağ arkada Erman Ayan olmak üzere ilerliyorduk. Süleyman ile Erman arasında küfürleşmeler başladı. Tartışma, itiş kakışa dönüştü. Telli de onları ayırmaya çalışıyordu. Bu hareketlenme içinde, araçtakilerden biri bana çarptı. Hákimiyetimi yitirdim’ dedi. Tanık ve mağdur Uçar ise cinayet iddialarının doğru olmadığını, olayın bir kaza olduğunu belirtti. Ayan ise kaza anını ve sonrasını net hatırlamadığını ifade etti.

Haber: Esma Çakır

Kaynak: www.hurriyet.com.tr


Günün Önemli Haberleri