Brükselde olaylı gösteriler

Abone ol

Avrupalı balıkçıların protesto gösterilerinde olaylar çıktı, başkent trafiği felç oldu.

Avrupalı balıkçıların Brüksel'de AB kurumları önünde düzenledikleri protesto gösterilerinde olaylar çıktı, başkent trafiği felç oldu.

Çoğunluğu Fransa ve İtalya'dan gelen balıkçılar, özellikle petrol fiyatlarının artışından ve balık avı kotalarından kaynaklanan sorunlarını dile getirmek amacıyla gösteriler başlattılar.

Sayıları 500 kadar olan göstericiler, alınan kapsamlı güvenlik önlemlerine rağmen AB binalarına hasar verdiler. Yanıcı maddeler kullanan, caddelerde lastik yakan balıkçılara karşı polis tazyikli su ve gaz kullandı, bazı kişiler gözaltına alındı.

AB'nin uyguladığı kuralların katılığından yakınan ve ''Brüksel, bizi öldürüyorsun'' yazılı pankartlar taşıyan göstericileri temsil eden bir grup AB Komisyonu yetkilileri tarafından kabul edildi.

Olaylar sırasında AB binalarına giriş ve çıkışlar bir süre engellendi.

AB Komisyonu, AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu önünde, balıkçılar ile polis arasında çıkan çatışmalar nedeniyle büyük caddeler trafiğe kapatıldı. Polis, göstericileri AB kurumları çevresinden uzaklaştırmak için çaba harcayınca çatışma odakları küçük sokaklara dağıldı.

Güvenlik birimleri gelişmeleri helikopterlerle izleyerek kontrol altında tutmaya çalışıyor.

Brüksel'de polis ile göstericiler arasında gerginlik ve çatışmalar devam ederken, güvenlik birimlerine takviye sağlandığı ve önlemlerin artırıldığı gözlemleniyor.
Günün Önemli Haberleri