Brezilya Türkiyeye minnettar

Abone ol

Brezilya, Lübnan'dan kaçan vatandaşlarının tahliyesini sağlayan Türkiye'ye teşekkür etti

Brezilya Dışişleri Bakanı Celso Amorim, Lübnan'dan kaçarak ülkelerine gitmek isteyen vatandaşlarının Türkiye'de en iyi şekilde karşılanması dolayısıyla Türk yetkililerine minnettar olduklarını belirtti.

Ülkelerine dönmek üzere deniz ve kara yoluyla Türkiye'ye gelen vatandaşlarına destek vermek amacıyla Adana'ya giden Amorim'i havaalanında, Vali Yardımcısı Abdullah Dölek karşıladı.

Dışişleri Bakanı Amorim, daha sonra Lübnan'dan gelen Brezilya vatandaşlarını, uçaklar hazırlanıncaya kadar konuk edildiği otellerde ziyaret etti.

Vali Vekili İsmail Kormaz'ı makamında ziyaret eden Bakan Amorim, Türk Hükümetine ve yerel yönetime desteklerinden dolayı teşekkür etti. Lübnan'da yaklaşık 70 bin Brezilya vatandaşının bulunduğunu belirten Amorim, “Lübnan'ı terk eden Brezilyalılar, Türkiye'de en iyi şekilde karşılandı. Bu nedenle Türk yetkililere minnettarız. Yarın 500 kişilik bir grubun daha gelmesini bekliyoruz” dedi.

Amorim, İsrail'in Lübnan'daki askeri operasyonlarıyla ilgili olarak, “BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın barışçıl çabalarına destek veriyoruz” diye konuştu.

Bakan Amorim, daha sonra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ı ziyaret ederek, yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Günün Önemli Haberleri