Brezilya doğal yaşam ortamını madencilere açtı
Abone olBrezilya'da hükümet, Amazonlar'da yer alan büyük bir doğal koruma alanını madencilik faaliyetlerine açtı. 46 bin kilometrekarelik alanı maden sahası olarak kullanacak. Uzmanlar bu durumu 'Son 50 yılın en büyük saldırısı' olarak nitelendiriyor.
Brezilya'da hükümet, Amazonlar'da yer alan büyük bir doğal koruma alanını madencilik faaliyetlerine açtı. 46 bin kilometrekarelik alanı maden sahası olarak kullanacak. Uzmanlar bu durumu 'Son 50 yılın en büyük saldırısı' olarak nitelendiriyor.
Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer, Ulusal Bakır ve İştirakler Rezervi (Renca) olarak bilinen koruma alanını madencilik faaliyetlerine açan bir kararname yayınladı.
Brezilya, altın ve diğer madenler açısından zengin bir bölge olduğu düşünülen, Amapa ve Para eyaletleri arasındaki 46 bin kilometrekarelik alanı maden sahası olarak kullanacak.
'9 ÖZEL KORUMA ALANI İLE YERLİLERE AİT TOPRAKLAR KORUNACAK'
Hükümet, söz konusu alanda yer alan 9 özel koruma alanı ile burada yerlilere ait toprakların yasal olarak korunmaya devam edileceğini açıkladı.
Madencilik ve Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kararnamenin amacı, her zaman sürdürülebilirlik kaidesine dayanarak yeni yatırımlar çekmek, ülkenin refahını, istihdamı ve toplumun gelirini artırmak" ifadelerine yer verildi.
MUHALEFET VE ÇEVRECİ GRUPLARDAN TEPKİ
Danimarka'nın yüz ölçümünden daha büyük bir bölümü kapsayan alanın yüzde 30'unun madencilik faaliyetlerine açılacağı belirtildi.
Muhalefet ve çevreci gruplar ise hükümetin planına tepki gösterdi.
O Globo gazetesinde yer alan haberde, muhalif senatör Randolfe Rodrigues'in kararı, 'Amazonlar'a yönelik son 50 yılın en büyük saldırısı' olarak yorumladığı bildirildi.