Bozdağ muhalefete verdi veriştirdi

Abone ol

AKP Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ muhalefeti 12 Eylül ruhuna sahip çıkmakla suçladı.

AKP Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ, Anayasa Değişikliği Paketi'nin bazı maddelerine karşı çıkan CHP, MHP ve BDP’nin bu şekilde davranarak, 12 Eylül ruhuna Kenan Evren’den daha fazla sahip çıktıklarını savundu.

Bozdağ, “O ruhun yargı huzuruna çıkıp hesap vermemesi için kendi arkadaşlarının ruhunu mezarda sızlatarak bu duruşu ortaya koymuşlardır” dedi.

Afyonkarahisar’ın Sandıklı İlçesi’nde Sandıklı karma takımıyla maç yapmak için ilçeye gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi Futbol Takımı’ndan AKP Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ, basın mensuplarının Anayasa Değişikliği Paketi'yle ilgili sorularını yanıtladı. Anayasa değişikliği paketinde geçici 15’inci maddenin kaldırılmasıyla ilgili CHP ve MHP’nin dönemin işkence görmüş siyasi düşüncenin temsilcileri olarak değişikliğe destek vermesini beklediklerini açıklayan Bekir Bozdağ, şöyle konuştu:

“Burada beni üzen eminim ki, milletimizi de üzen bir şey oldu. 12 Eylül darbesinden en büyük zararı gören kimdir. Ülkücü camia, MHP tabanıdır. Başka kimdir, sol kesimdir. Kendilerinin ifadesiyle işkencehanelerde ölen arkadaşları var. İdam edilen arkadaşları var. Ama 12 Eylül’e bu kadar sadakatle sahip çıkmaları eminim Türk Milleti’nin tamamını üzmüştür. Bu zulmü yapanların, zalimlerin, bu haksızlığı yapanların hukuksuz, haksız kişilerin yargılanmasının önünü açacak, Mustafa Pehlivanoğulları’nın, Erdal Erenler’in hesabını soracak bir mekanizma hayata geçiriliyor. Buna karşı duranlara bakıyorsunuz bir yanda Milliyetçi Hareket Partisi, öte yanda Cumhuriyet Halk Partisi, bir tarafta da Barış ve Demokrasi Partisi. 12 Eylül hukukunun, 12 Eylül darbe ruhunun devam etmesi konusunda CHP, MHP ve BDP Kenan Evren’den daha fazla 12 Eylül ruhuna sadakatle sahip çıkmışlardır. O ruhun yargı huzuruna çıkıp hesap vermemesi için kendi arkadaşlarının ruhunu mezarda sızlatarak bu duruşu ortaya koymuşlardır. Umarım milletimiz bu hadiseyi yakından görüyordur.”

Günün Önemli Haberleri