Bozdağ Baykal'ı öve öve bitiremedi!
Abone olBaşbakan Yardımcısı Bozdağ, CHP'nin Tandoğan mitingine ilişkin 'CHP bildik CHP. Ama hakkını yemeyelim, Baykal Cumhuriyet mitinglerinde daha fazla kişi toplamıştı' dedi.
NTV Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç, 4+4+4 düzenlemesini, terörle mücadelede yeni stratejiyi ve PKK'ya yönelik operasyonları Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a sordu.
CHP'nin Tandoğan mitinginin bir fiyasko olduğunu öne süren Bakan, "On bin rakamının biraz altı biraz üstünün tartışıldığı, çok az sayıda, bildirilmiş kıtalardan oluşmuş bir topluluk buldular. Biz Cumhuriyet Halk Partisi'nin halka gitmesinden hep mutluluk duyarız. Dün indi ama yine bildik Cumhuriyet Halk Partisi olarak indi. Halka emreden, halka dayatan, kendi anlayışını halka pompalayan bir anlayışla gitti. Halka gidin ama halkı dinlemek, halkın talimatını almak için gidin, halkın istediklerini öğrenmek için gidin" şeklinde konuştu.
CHP ideolojik bir tartışma yaptığını ve aslında imam hatip liselerinin orta kısımlarının açılacak olmasından rahatsız olduklarını söyleyen Bozdağ, seçmeli Kuran dersi için bir önerge vermediklerini ve bu konunun yasaya yazılmasının gerekli olmadığını kaydetti.
'SURİYE'DEKİ GAZETECİLER YAŞIYOR'
Bozdağ ayrıca Suriye'de kayıp Türk gazetecilerin hayatta olduklarını bildiklerini, Suriye yönetiminin bu konuda bilgisinin olduğunu da açıkladı.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın dikkat çeken açıklamaları şöyle:
- Baykal'la Kemal Kılıçdaroğlu arasında bir fark yok ama Baykal'ın hakkını yememek lazım Cumhuriyet mitinglerinde Kemal Kılıçdaroğlu'ndan daha fazla kalabalıkları toplayabilmişti. Bunlar onların onda birini ancak toplayabildiler.
-Parlamentoda Cumhuriyet Halk Partisi kendi ideolojik duruşu üzerinde bir tartışma yapıyor. Tam da imam hatip liselerine karşı duruşunu kamufle etmek için bir tartışma yaratıyor. "Ben imam hatip liselerine çocukların daha fazla rağbet etmesinden rahatsızım o yüzden bu duruşu yapıyorum" dese herkes daha rahatlayacak.
KURAN DERSİNDE BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMASI
-Şu an imam hatip liselerinde Kuran dersi okutuluyor ama kıyafet tartışması yaşanmıyor.
İMAM HATİPLERE OLAN İLGİ
-Din eğitimi konusu anayasada var ama uygulamada yok. Bu düzenlemeden sonra bu imkân olabilir. Aileler imam habiplere çocukları imam olsun diye göndermiyor. Düzenleme sonrası imam hatiplere olan ilgi azalabilir da artabilir de. Biz yasayı bunun için çıkarmıyoruz.
SİVİL ŞEHİTLİK
-Bizim yaptığımız bir şehitlik tanımı değil. Ben hoca efendilere de bu konuyu sordum, nedir ne değildir diye. Biz terörle mücadele sırasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına nasıl sahip çıkabiliriz bunun peşindeyiz. Bizim askerlerimizin içinde gayrimüslimler de var. İslam eşit davranmayı emreder.
-Şimdiye kadar şehit cenazelerini mitinge çeviren MHP şehit yakınları için bir şey yapmadı. Sayın Bahçeli'ninki çarpıtmaya yönelik bir yaklaşım.
-Yasa çıktıktan sonra başvurular yapılacak. Oradaki yetkili yapı karar verecek. Haklardan yararlanıp yararlanamayacağı saptanacak.
-Terörden mağdur olanların ailelerine sahip çıkmak bizim görevimiz.
BDP İLE MÜZAKAERELER
-Söylediklerimiz yeni değil. Sayın Başbakanımız "Terörle mücadele, siyasetle mücadele" sözünü daha önce söyledi. Ama biz onlara PKK ile aralarına mesafe koymalarını istedik. 'İnisiyatif kullanın' dedik.
-Barzani ile olumlu ilişkilerimiz var. Bundan sonra da devam edecek.
MİT EMNİYET ÇATIŞMASI İDDİALARI
-Esasında bir kriz yok, kriz yaratma çabası var. Emniyet güçleri uzun zamandır birlik halinde. Bunu bozmak isteyenler var. Biz de bunu müsaade etmiyoruz.
MİT'ÇİLERİN İFADEYE ÇAĞIRILMASI
- MİT kanunda değişiklik yapıldı. Gündemde kapsımı genişletme planı yok.
DEŞİFRE OLAN EMNİYET MENSUPLARI
-İnsanlar canlarını ortaya koyarken onları yasal olarak korumazsanız görevlerini tam olarak yapamazlar.