Bombalar aynı tip çıktı

Abone ol

Cumhuriyet'e atılan el bombaların serileriyle 14 saldırı gerçekleştirilmiş.

Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan el bombaları ile Ümraniye'de ele geçirilen bombaların aynı tip olduğu kesinleşti. Aynı serideki bombalarla 14 saldırının gerçekleştirildiği belirlendi.

Trabzon jandarmasına gelen bir ihbar üzerine 12 Haziran 2007'de İstanbul Ümraniye'de bir gecekonduya yapılan baskında 27 adet el bombası, TNT kalıpları ve fünye ele geçirilmişti. Güvenlik uzmanları kasadaki 3 bombanın eksik olduğunu açıklamıştı.

Bombalar, 1983 ve 1999 tarihlerinde MKE tarafından üretilip Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı'na iki ayrı seri halinde teslim edilmiş. Gazeteport internet sitesinde yayınlanan habere göre; İstanbul Emniyeti Kriminal Şubesi tarafından tamamlanan inceleme raporu, Beşiktaş'taki ağır ceza mahkemelerine gönderildi.

Ümraniye'de ele geçen bombaların üzerinde yapılan parmak izi tespit çalışmasında ise bir numaralı zanlı emekli Astsubay Oktay Yıldırım'ın parmak izi bulundu. 12 Haziran'da Ümraniye'deki bir gecekonduya yapılan baskında 27 adet el bombası yakalanmıştı. Uzmanlar, evde bulunan kasanın 30 el bomba-sı kapasiteli olduğuna dikkat çekmiş, üçünün kullanılmış olabileceği üzerinde durmuştu.

Günün Önemli Haberleri