Bombacının pişkinliğine bak

Abone ol

İzmir'i kana bulayan PKK bombacısı, kurbanın ailesine utanmadan bir de mektup yazdı. Şu satırlara yer verdi...

12 Mayıs 2007’da Bornova Özkanlar semtindeki Mansuroğlu Semt Pazarı’nda sabah saatlerinde meydana gelen olayda, bisikletin selesine yerleştirilen plastik patlayıcının patlatılmasıyla 41 yaşındaki Hatim Kaval hayatını kaybetmiş, 17 kişi de çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.

Patlamadan sonra çalışma başlatan polis, yaklaşık 20 gün sonra saldırıyı gerçekleştiren ‘Botan’ kod adlı bombacı 22 yaşındaki Ö.Y.’yi kendisine yardım ve yataklık yapan 4 kişiyle birlikte yakalanmıştı.

AİLESİNE MEKTUP YOLLADI

8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 18 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Ö.Y.'nin olayda yaşamını yitiren Hatem Kaval'ın ailesine mektup gönderdiği ortaya çıktı.

SUÇSUZ OLDUĞUNU ÖNE SÜRDÜ

Hatem Kaval’ın hayatını kaybettiği bombalı saldırıda yaralanan kardeşi Mutlu Kaval, baba Bilal Kaval ve aileye hitaben yazdığı mektuba, “Bu satırları yazmamak için kendimle çok savaştım” sözleriyle başlayan Ö.Y, patlamayla bir alakasının bulunmadığını ileri sürerek, “Bu mektubu yazmamak için kendimle çok savaştım. Mektubu sizlerden özür dilemek için yazmıyorum. Çünkü insanlar yaptıkları suçlar için özür dilerler, ama kardeşinizi kaybettiğiniz o insanlık suçuyla hiçbir konuda alakalı değilim. Bu mektubu size ve tüm dünyaya katil olmadığımı anlatmak için yazıyorum” dedi.

Mektubunda sık sık bombalı saldırıyı kendisinin gerçekleştirmediğini, kendisine iftira atıldığını, katil gibi gösterilmek istendiğini öne süren Ö.Y. mektubunda şu cümlelere yer verdi:

Cezaevine girdiğim günden beri herkes bana katilmişim gibi bakıyor. Ben dürüstlüğüme inanarak ve ne olursa olsun bu olayla bir alakamın olmadığını ispatlayacağımın inancıyla rahat davranmaya çalışıyorum. Ben 9 kardeşli bir ailenin ferdiyim. Kardeşlerimden birinin tırnağı kırılsa ölürüm. Bu anlamda şuna inanın ki verdiğiniz kaybın acısını en derinden hissediyorum. Doğrudur hayatta her acı ve ayrılık erkendir, büyük yaralar açar. Bu anlamamak için insan olmamak lazım. Tüm insanlık adına gerçek ve dürüst yaşamın içinizde yaratacağı sevgilerle bir yaşam sürmeniz dileğiyle, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.”

EN AĞIR CEZAYA ÇARPTIRILSIN

PKK'nın bombacısı olan ve oğlunun ölümüne neden olan Ö.Y.'den gelen mektup karşısında şaşkına dönen baba Bilal Kaval, büyük tepki gösterdi. Baba Kaval, Ö.Y.'nin kendi vicdanını rahatlatmaya çalıştığını ancak bunun imkansız olduğunu ve en ağır cezaya çarptırılması gerektiğini söyledi.

Günün Önemli Haberleri