Bölgeden çekilen terör örgütü değil TSK

Abone ol

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, “Bölgeden çekilen terör örgütü değil TSK olmuştur. Terörist unsurlar elleri tetikte pusuda beklemekt...

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, “Bölgeden çekilen terör örgütü değil TSK olmuştur. Terörist unsurlar elleri tetikte pusuda beklemektedir” dedi.
Yeniçeri, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Mesut Barzani’nin özgül ağırlığından faydalanılmak üzere Diyarbakır’a davet edildiğini belirterek “AK Parti’nin Barzani’yi, onu halk nezdinde makul ve peşinden gidilecek bir kişi haline getirmiştir” diye konuştu. Özcan Yeniçeri, AK Parti zihniyetinin arkasında eyaletleşmenin olduğunun anlaşıldığını ifade ederek, “Atatürk’e ısrarla ‘Mustafa Kemal’ diyen, ‘Atatürk’ diyemeyen Tayyip Erdoğan, bu ülkeyi birleştirip bütünleştirerek milli devlet kuran Mustafa Kemal Atatürk’ü bile bölücü emeller için kullanmaktadır” ifadelerini kullandı.
Terör örgütünün bölücü emeller için kullandığı Kuzey Kürdistan tabirinin bizzat Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı tarafından meşrulaştırıldığını söyleyen Yeniçeri, Türkiye Cumhuriyeti Devletine çözüm süreci yüzünden birilerinin ne yapıp ne yapmayacağını dikte ettirmeye çalıştığını ifade etti. Gerçekte PKK’nın çözüm sürecini dikkate almadığını belirten Yeniçeri, PKK’nın terörist eylemlerini sürdürdüğünü söyledi. PKK’nın bazı alanları gerilla alanı olarak, kurtarılmış bölge olarak ilan ettiğini belirten Yeniçeri, sözlerini şöyle tamamladı:
“Sürecin kesintiye ve bir kazaya uğramaması için asker operasyon yapmıyor veya yapmasına müsaade edilmiyor. Yoksa eylem yapılan bu bölgeler terör mihraklarının dediği gibi gerilla alanı olarak örgütün inisiyatifine mi terk edilmiştir?”
(İHA)

Günün Önemli Haberleri