Bolattan çakal uyarısı

Abone ol

MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat, AB'ye çattı. Öte yandan da AB ile ilişkilerin kopmasını isteyenlere bir yakıştırmada bulundu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ömer Bolat, Türkiye için AB ile ilişkilerinde, son 11 yıldır aralık aylarının Çin işkencesi gibi olmaya başladığını belirterek, ''Türkiye, AB'nin sürekli boynunda ilmeği geçirmiş, (Demokles'in kılıcı) gibi, hakkında karar verici bir mahkum durumunda da kendini hissetmemelidir. Kısmen askıya alıyorsa, biz de kısmen askıya alabiliriz'' dedi.

AB ilişkilerindeki son gelişmelerin Türkiye ekonomisine etkisinden bahsederken, AB Komisyonu kararlarının piyasada olumsuz etkisi olmadığına işaret eden Bolat, şöyle dedi: ''Ev ödevimizi doğru yaparsak, istikrarı muhafaza edebilirsek, ülke ve toplum olarak zor zamanlarda Türkiye'de birlik içinde olabileceğimizi gösterirsek hiçbir şey olumsuz etkilenmez. Ama bu noktada, (AB ile ilişkiler kopsun da Türkiye'de antidemokratik çabalar içine girelim) diye bekleşen, dumanlı havayı seven çakallara karşı da uyanık olmak lazım.''

Günün Önemli Haberleri