“Boğaçayı Yat Limanı” bilgilendirme toplantısı yapıldı
Abone olAntalya Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin ikinci büyük kanal projesi olarak Antalya’ya kazandıracağı Boğaçayı Projesi kapsamında yapılacak yat limanına ilişkin halk toplantısı gerçekleştirildi.
Boğaçayı Yat Limanı Projesi Antalya’ya katkı sağlayacak
Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projelerinden olan Boğaçayı
Projesi’nin en önemli etaplarından biri olan “Boğaçayı Yat Limanı
Projesi için ÇED Sürecine Halkın Katılımı Toplantısı” yapıldı.
Toplantıda fikirlerini dile getiren katılımcıların ortak görüşü,
projenin Konyaaltı’na ve Antalya’ya büyük katkı sağlayacağı yönünde
oldu.
Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin ikinci büyük kanal projesi olarak Antalya’ya kazandıracağı Boğaçayı Projesi kapsamında yapılacak yat limanına ilişkin halk toplantısı gerçekleştirildi. Konyaaltı Derneği’nde gerçekleştirilen “Boğaçayı Yat Limanı Projesi ÇED Sürecine Halkın Katılımı Toplantısı’na siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
PROJE TÜM DETAYLARIYLA ANLATILDI
Proje detaylarını katılımcılarla paylaşan yetkililer, teknik detayları da içinde barındıran genel bir sunum gerçekleştirdi. Proje Müdürü Hüseyin Karışan, “Dünyadaki liman ve gemi sayısı gittikçe artıyor. Türkiye’de 16 bin yat bulunuyorken, Fransa’da bu rakam 227 bin, İspanya’da 107 bin. Hazırlanan rapora göre, Akdeniz Bölgesi’nde yat turizmini hızlandırmak, kent turizmi ile eko turizmi birleştirip deniz turizmi ile de desteklemek gerektiğine yönelik bir fikir ortaya çıktı. Biz de bu fikirlere uygun biçimde projemizi şekillendirdik” diye konuştu.
FIRTINA VE DEPREMLERE DAYANIKLI OLACAK
Marinanın yapılacağı alanla ilgili yapılan mühendislik çalışmaları, olası taşkınlar, çalkantı modellemeleri, kıyı-kenar hareketleri, jeolojik etütler gibi konular bilgilendirme toplantısında ele alındı. Bir diğer firma yetkilisi Atakan Yüce, “Bilgisayar teknolojilerinden olabildiğince çok faydalandık. Modeller kurduk, 25 yıllık toplam 67 bin adet rüzgar ve dalga verileri alındı. Depremler ve 100 yıl içerisinde oluşabilecek fırtınalar analiz edildi. Liman içerisindeki tüm yapılar 100 yılda bir olmasını bekleyebileceğimiz fırtınalara göre tasarlandı.
ANTALYA KAZANACAK
Meydana gelebilecek tüm olumsuz koşulların hesap edilerek şekillendirildiği projeye katılımcılardan da destek geldi. Daha önce Boğaçayı içerisine yapılması planlanan ancak daha sonra STK’ların önerisi ve işbirliğiyle Yat Limanı Projesi’nin Boğaçayı dışında yapılacak olması salondan büyük destek gördü. Aynı zamanda katılımcılar projenin Antalya için bir ihtiyaç olduğunu, Antalya turizmini çeşitlendireceğini, projenin hem Antalya’ya hem de Konyaaltı’na büyük katkı sağlayacağını ifade etti.