BMMYK'dan Van'a binlerce battaniye

Abone ol

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, Van'daki depremzedelere yardım kararı aldı

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (BMMYK) Van'daki depremin ardından yardım talebinde bulunan Türkiye'ye olumlu yanıt verdiği ve Dubai'deki deposundan binlerce çadır ve battaniyeyi bölgeye göndermeye karar verdiği bildirildi.

BMMYK'dan yapılan basın açıklamasında, 2 bin çadır ve 40 bin battaniyenin Erzurum Havaalanı'na sevkinin düzenlendiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, BMMYK'nın geçen yaz Türk Kızılayı'na Hatay'daki Suriyeliler için kullanılmak üzere 2 bin çadır, 10 bin battaniye ve 10 bin uyku tulumu bağışladığı, ancak birçok Suriyeli'nin ülkesine dönmesi nedeniyle bu malzemelerin kullanılamadığı ifade edildi.

BMMYK'nın, Hatay'daki malzemelerin de depremzedeler için kullanılabileceğini kararlaştırdığı ve toplamda 4 bin çadır, 50 bin battaniye ve 10 bin uyku tulumunun Van'daki depremzedelere verilmesine karar verildiği vurgulandı.

Yardım malzemelerinin yarın Erzurum'a gelmesi oradan da dağıtımının yapılması bekleniyor.

BM MÜlteci Yüksek Komiseri Antonio Guterres, depremin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e taziye mektubu göndermiş ve dayanışmaya hazır olduklarını ifade etmişti.

Günün Önemli Haberleri