BM İnsan Hakları Konseyi Suriye'yi görüşecek
Abone olBirleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi, şiddet olaylarından sorumlu görülen Suriyeli yetkililerin isimlerini belirleyen raporu görüşmek üzere acil bir toplantı yapacak.
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi Suriye'de devam eden insani kriz ile güvenlik sorunlarını görüşmek üzere bir acil durum toplantısı düzenliyor.
Konsey üyeleri, Birleşmiş Milletler insan hakları gözlemcilerinin şiddet olaylarının yükselişinden sorumlu olarak gördükleri Suriyeli yetkililerinin isimlerini belirleyen raporunu görüşecek.
Çin ile Rusya'nın Suriye'deki krize dış müdahale çağrılarını veto etmesi bekleniyor.
Bu arada Humus kentinde yaralanan İngiliz fotoğrafçı Paul Conroy'un Lübnan'a götürüldüğünü duyurdu.
Reuters haber ajansına göre Conroy, kuşatma altındaki Humus kentinden Lübnan'a gizli şekilde götürüldü.
Bu arada Suriye ordusunun Humus kentinde isyancıların kontrolündeki mahallelere karşı operasyona devam ettiği bildiriliyor.
Yönetimin kentin bazı bölgelerinde üç haftadır süren çatışmaları sona erdirmek üzere özel zırhlı birliklerini görevlendirdiği bildiriliyor.
Suriye Kızılay'ı, operasyonun hedefi durumundaki Bab-ı Amr mahallesine girerek hamile bir kadın ile eşini ve yaşlı bir kadın hastayı tahliye ettiğini açıkladı.
Juppe: Layeh'e başvuru yapılmalı
Ancak, Kızılay İngiliz fotoğrafçı Conroy'u ve Fransız gazeteci Edith Bouvier'i tahliye edememişti.
Fransız gazeteci Edith Bouvier'nin ambulansa binmeyi reddettiği, tahliye edilecek diğer kişilerin de dayanışma için Bab-ı Amr'ı terk etmedikleri bildirildi.
Özgür Suriye Ordusu militanları Suriye ordusuna karşı giderek daha büyük saldırılar düzenliyor
Gazeteciler, geçen hafta Sunday Times gazetesi muhabiri Marie Colvin ve Fransız fotoğrafçı Remi Ochlik'in öldürüldüğü saldırıda yaralanmışlardı.
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği toplantısı için İsviçre'nin Cenevre kentinde bir araya gelen diplomatlar, Suriye'deki şiddet olaylarından sorumlu yöneticilerin adalet önüne çıkarılacağını söylediler.
Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe, konseyin görevinin "Suriye yönetiminin halkına karşı işlediği suçları" kınamak olduğunu söyledi.
Juppe 47 üyeli konseyin, Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne Suriyeli yetkililer aleyhinde bir başvuruda bulunması gerektiğini de savundu.