Biri var, diğeri yok diyor

Abone ol

Başbakan Erdoğan "irtica tehdidi yok" diyor. Genelkurmay Başkanı Büyükanıt "var" diyor.

Başbakan Erdoğan "yok" diyor Büyükanıt "var" diyor. Ne demek istediğimizi anladınız. Ülkemizde nesiller boyu süren adeta efsaneye dönüşen "irtica tehdidi" gündemin bir numarası oldu. Bir türlü önlenemeyen ancak tören konuşmalarından çok sık duyduğumuz "irtica" Erdoğan ile Büyükanıt arasında polemik malzemesi oldu.

Erdoğan ABD yolculuğu sırasında şunları söylemişti: "Hayır, Türkiye'de irtica diye bir tehdit yok. İrtica, ülke gündeminden düşmesi gereken bir kavram. Halkın gündeminde böyle bir şey yok. Türkiye bunları aşmış... Gelin halka soralım. Gündeminizde irtica var mı diye soralım. Çok düşük bir oran çıkar. Türkiye, cumhuriyet değerlerine çok yakın bir ülke. Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmış bir ülke... Spesifik bir olay ya da marjinal bir grup üzerinden yeni yeni Müslüm Gündüz olayları çıkarmayalım. Marjinal görüntüleri referans almak doğru değil."

Buna karşın Büyünanıt bir gün sonra cevap verdi. Üstelik ima ederek.. Büyükanıt Harp Akademileri'nde şu konuşmaşı yaptı: "Her fırsatta laikliği yeniden tanımlayalım diyenler yok mudur bunlar devletimizin en üst kademelerinde yer almıyor mu? Cuimhuriyetin temel nitelikleri ağır bir saldırı altında değil mi?  Her fırsatı TSK'ya saldırı için kullananlar kimlerdir? Bu listeyi uzatmak mümkün. Bu sorulara hayır Türkiye'de bunlar yoktur diyebiliyor muyuz? Diyemiyorsak irtica tehditi vardır ve buna karşı her türlü önlem alınmalıdır."

Günün Önemli Haberleri